Bomboane cu nuca de cocos, glazurate cu ciocolata

Postat de privatelaura in Dulciuri
8 Noi 2016 | 2728 vizualizari
Bomboane cu nuca de cocos, glazurate cu ciocolata

 Dacă și vouă vă plac batoanele bounty din comerț, iată și o variantă de casă, incredibil de reușită. 

Ingrediente

  • 400 gr lapte condensat (din cel gros)
  • 2 linguri mari cu lapte de cocos
  • 300 (+50 gr) nucă de cocos
  • 80 gr unt
  • 400 gr ciocolată neagră/ cu lapte
  • 100 ml lapte dulce

Mod de preparare

Laptele de cocos dacă se scoate de la rece este untos și solid. Se iau două linguri mari din acest lapte și se folosesc în compoziție.

Se desface conserva de lapte condensat (sau dacă aveți făcut în casă), se toarnă conținutul într-un vas mai mărișor. Se adaugă laptele de cocos, untul și 3/4 din nucă de cocos. Se amestecă până la omogenizare. Dacă este cazul, se adaugă și restul de nucă de cocos, compoziția trebuie să fie densă. Aceasta se toarnă într-o formă de copt prevăzută cu hârtie. Se întinde în strat de 3-4 cm, apoi se acoperă cu o folie alimentară, se nivelează frumos și se depozitează la rece unde se va întări și se va comporta ca un bloc compact. Se lasă 2-3 ore la rece.

Ciocolata se topește împreună cu laptele, preferabil pe baie de aburi ca să se omogenizeze frumos și ușor, apoi se dă deoparte, se lasă la temperat.

Compoziția cu nucă de cocos se porționează cu un cuțit foarte bine ascuțit, în cuburi de 3 x 3 cm, sau după preferințe în batoane lungi, și se glazurează cu ciocolată, apoi se lasă la întărit pe un grătar de prăjituri. Se dau la rece apoi până în momentul servirii.

Sunt absolut delicioase!

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu nuca de cocos, glazurate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

Aluatul: Ciocolata cu laptele le puneti la topit, apoi lasati sa se racoreasca. Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, oul si indulcitorul, le mixati. Adaugati amestecul de...

Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu gem de cirese

Postat de caroline

Cornuri pufoase cu gem de cirese

Punem intr-un pahar drojdia uscata, zaharul,150 ml lapte caldut si 2-3 linguri cu faina. Amestecam usor si lasam la dospit circa 10 minute. Pana ce drojdia s-a umflat si a facut spuma. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2016, 18:08
Super!
la 08.11.2016, 18:19
Vreau si eu 10 bucati!
la 08.11.2016, 18:38
Bune rau!
la 08.11.2016, 18:39
Vreau si eu!
la 08.11.2016, 18:56
bune bune

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking