Bomboane cu nuca de cocos, glazurate cu ciocolata

Postat de privatelaura in Dulciuri
8 Noi 2016 | 2749 vizualizari
Bomboane cu nuca de cocos, glazurate cu ciocolata

 Dacă și vouă vă plac batoanele bounty din comerț, iată și o variantă de casă, incredibil de reușită. 

Ingrediente

  • 400 gr lapte condensat (din cel gros)
  • 2 linguri mari cu lapte de cocos
  • 300 (+50 gr) nucă de cocos
  • 80 gr unt
  • 400 gr ciocolată neagră/ cu lapte
  • 100 ml lapte dulce

Mod de preparare

Laptele de cocos dacă se scoate de la rece este untos și solid. Se iau două linguri mari din acest lapte și se folosesc în compoziție.

Se desface conserva de lapte condensat (sau dacă aveți făcut în casă), se toarnă conținutul într-un vas mai mărișor. Se adaugă laptele de cocos, untul și 3/4 din nucă de cocos. Se amestecă până la omogenizare. Dacă este cazul, se adaugă și restul de nucă de cocos, compoziția trebuie să fie densă. Aceasta se toarnă într-o formă de copt prevăzută cu hârtie. Se întinde în strat de 3-4 cm, apoi se acoperă cu o folie alimentară, se nivelează frumos și se depozitează la rece unde se va întări și se va comporta ca un bloc compact. Se lasă 2-3 ore la rece.

Ciocolata se topește împreună cu laptele, preferabil pe baie de aburi ca să se omogenizeze frumos și ușor, apoi se dă deoparte, se lasă la temperat.

Compoziția cu nucă de cocos se porționează cu un cuțit foarte bine ascuțit, în cuburi de 3 x 3 cm, sau după preferințe în batoane lungi, și se glazurează cu ciocolată, apoi se lasă la întărit pe un grătar de prăjituri. Se dau la rece apoi până în momentul servirii.

Sunt absolut delicioase!

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu nuca de cocos, glazurate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de GeorgianaGrigorescu

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Mixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra.Adaugam ouale unul cate unul,mixand in continuare.Adaugam faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de portocala.Introducem la rece pentru...

Citeste continuarea

Biscuiti cu miere

Postat de gurita_ta2005

Biscuiti cu miere

Intr-un castron inalt punem zaharul si untul la temperatura camerei taiat cuburi si il mixam bine cu mixerul. Adaugam oul,esenta de vanilie si mierea si continuam sa mixam pana devine o pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2016, 18:08
Super!
la 08.11.2016, 18:19
Vreau si eu 10 bucati!
la 08.11.2016, 18:38
Bune rau!
la 08.11.2016, 18:39
Vreau si eu!
la 08.11.2016, 18:56
bune bune

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking