Bors cu legume si carne de vita

Postat de RODIMUR in Ciorbe
25 Aug 2017 | 11187 vizualizari
Bors cu legume si carne de vita

O mâncare foarte bună, grație cărnii de vițel care este fragedă și gustoasă și borșului, puțin acrișor. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de borș de 4 litri.

Ingrediente

  • 800 grame mugur de vițel
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 4 cartofi roz
  • 2 roșii
  • 2 cepe
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei pentru călit ceapa
  • 500 ml borș acrișor
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se spală și se pune la fiert, la foc iute. Se spumuiește când este nevoie și apoi se lasă să fiarbă acoperit. Se completează cu apă caldă, când scade prea mult.

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se mărunțesc, după care se pun la fiert, la foc iute, în oala în care va fi preparat borșul propriu-zis.

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt, după care se călește în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă.

Roșiile se spală, se curăță  de pielițe și de semințe, după care se taie mărunt și se pun puțin la călit peste ceapă.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală și se taie mărunt.

Se curăță, se spală și se taie cartofii în cubulețe.

Când carnea a fiert (se înțeapă cu furculița, pentru verificare), se scoate din zeamă, care se strecoară printr-o sită în oala cu legumele puse la fiert. Se adaugă în oală și cartofii tăiați cubulețe.

Carnea se alege de pe oase, se curăță de pielițele nedorite și se taie în pătrățele potrivite (nici prea mari, nici prea mici), după care se pune și ea în oala în care se prepară borșul. Tot atunci se adaugă și ceapa călită cu roșiile și se mai lasă să fiarbă încă două-trei clocote.

Se adaugă borșul, se condimentează cu sare și piper și după încă un clocot, dacă au fiert și cartofii, se oprește focul la aragaz, se adaugă frunzele de pătrunjel, se pune capacul pe oală și se servește după un sfert de oră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu legume si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba mixta cu carne de porc si os de vita

Postat de gurita_ta2005

Ciorba mixta cu carne de porc si os de vita

Carnea de porc se taie bucati(cuburi) si se pune la fiert impreuna cu osul de vita in multa apa. Dupa vreo 30 minute in care carnea a fiert,se pun legumele la calit in ulei de masline:ceapa se...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu cartofi

Postat de rocsi_1612

Ciorba de perisoare cu cartofi

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt. Intr-o oala...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2017, 22:00
la 25.08.2017, 22:13
Mulțumesc, cofetarilor suceveni!
la 25.08.2017, 22:34
la 25.08.2017, 22:36
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 26.08.2017, 00:09
Bun și hranitor!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking