Bors de cartofi si sfecla, ca in Bucovina

Postat de RODIMUR in Ciorbe
7 Dec 2017 | 17846 vizualizari

Borșul de sfeclă se face mai ales în post, dar cui îi place, îl poate face oricând, iar atunci, nefiind constrâns de reguli și opreliști, îi poate adăuga 1-2 linguri de smântână, ceea ce îi va da un gust deosebit. Folosită încă din antichitate ca medicament, sfecla roșie a ajuns să fie exportată cu caravanele, până în Imperiul Roman și în Grecia. Se zice că împăratul roman Tiberius, a stabilit ca triburile germanice să plătească tribut în lăzi de sfeclă roșie, în loc de pungi cu aur, știind care sunt beneficiile acesteia. Sursă importantă de oligoelemente, vitamine, potasiu și acid folic, sfecla roșie are un conținut bogat în fier, previne bolile de sânge, energizează și mineralizează organismul, tratează leucemia, cancerul de colon, bolile de ficat, de inimă și infecțiile cronice... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 l de borș de sfeclă.

Inapoi la reteta

Comentarii (29)

la 07.12.2017, 19:45
Foarte gustos, am facut si eu!
la 07.12.2017, 19:48
Mimi, eu fac rar borș de sfeclă, deși ar trebui să fac mai des, date fiind beneficiile acestei legume (am scris câte ceva în introducere...).
la 07.12.2017, 19:50
Nu pot sa nu servesc si io,musai )
la 07.12.2017, 19:51
Te servesc cu mare plăcere, Cris!
la 07.12.2017, 19:57
Multumesc frumos,Rodica!
la 07.12.2017, 20:17
Pfoaaa, asta este cea mai mare bunatate! Mie imi place foarte mult! Doar ca eu nu mai fac prajeala, am renuntat de mult la asta!
la 07.12.2017, 20:21
Trebuie sa merg in Bucovina, ca eu nu stiu din astea cu sfecla, de sfeclit am mai sfeclit-o din cand in cand....
la 07.12.2017, 20:24
Mă bucur, Rocsi că-ți place! Eu nu prăjesc tare ceapa, ci doar o călesc puțin, cât să devină transparentă, pentru că așa devine dulce. Nu-mi prea place ceapa fiartă (și emană un miros de groază,,,!)
la 07.12.2017, 20:34
Clementina, să știi că toți o mai sfeclim, din când în când, dar e bine să luăm aminte la binefacerile sfeclei...
la 07.12.2017, 20:38
Imi place sfecla ca salata sau la muraturi....
la 07.12.2017, 21:25
Place!
la 07.12.2017, 21:30
Mulțumesc frumos, Katty!
la 07.12.2017, 22:24
Imi place sfecla dar sub forma de ciorba nu am mancat niciodata! O prefer sub forma de salata! Ciorbita arata bine si cred ca e si gustoasa!
la 07.12.2017, 22:33
Adauga comentariu...
la 07.12.2017, 22:35
Mirela, borșul de sfeclă este specific Moldovei, de asta nu prea știi de el. Da, e bun și mai ales foarte sănătos...!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking