Bors de cocos

Postat de rocsi_1612 in Ciorbe
28 Mar 2014 | 4310 vizualizari
Bors de cocos

Sunt un fan al borsurilor, pot sa zic ca daca imi lipseste o saptamana, urmatoarea mananc pana recuparez. Imi place mult borsul de fasole, de cartofi simplu sau cu sfecla, de perisoare, imi place cel de pui, dar la capitolul pasare nu mananc daca este de tara. Stiu ca este mai sanatoasa carnea de curte fata de cea cumparata din magazin, ca e mai gustosa, dar mie nu imi place nici mirosul carnii de tara si imi creez automat o stare de rau. Insa cum aveam un cocos de tara ce astepta sa fie pregatit, am zis sa le fac un bors alor mei din el pentru ca stiu ca lor le place si il vor savura pe tot :)

Ingrediente

  • 1 cocos de tara
  • 1 ceapa
  • 1 radacina mica patrunjel
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 2 linguri zarzavat
  • 3 linguri pasta de rosii de casa cu telina
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • bors pentru acrit
  • 1 mana fidea

Mod de preparare

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat.
Il spalam bine apoi il transam.
Intr-o oala punem ceva mai multa apa, carnea si cand clocoteste adunam spuma ce o formeaza deasupra.
Spumam de mai multe ori, eu am indepartat si putin din grasime.
Curatam ceapa, o tocam , morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ardeiul rosu si cel galben il curatam de seminte si il facem cuburi.
Radacina de patrunjel o curatam apoi o taiem bucatele mici.
Dupa ce carnea este fiarta mai bine de jumatate adaugam legumele pregatite mai sus si zarzavatul pe care il trecem pe sub un jet de apa sa il mai desaram.
Dam gust cu sare si piper.
Cand sunt patrunse bine atat legumele dar si carnea, punem pasta de rosii, borsul, pe care il fierbem mai intai intr-un ibric.
Dupa ce mai da 2-3 clocote ciorba, presaram bucati de fidea si mai lasam 5 minute pe foc.
Tragem oala cand este gata, presaram patrunjel verde deasupra, amestecam putin si acoperim oala pentru 5 minute.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert panettone cu fructe confiate

Postat de panacris

Desert panettone cu fructe confiate

Ouăle se amestecă energic cu zahărul, până se omogenizează. Laptele călduț se amestecă cu drojdia și zahărul aromat vanilinat. Într-un bol mare se cerne făina, apoi se...

Citeste continuarea

Ciorba de cocos

Postat de gicuta69

Ciorba de cocos

Am portionat carnea de cocos, am spalat-o si am pus-o sa fiarba intr-o oala cu apa si un praf de sare. Am indepartat spuma care s-a format. Cat timp a fiert carnea, am curatat si spalat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2014, 10:59
cand vad copanelul ala de pasare de tara (se cunoaste imediat) gata, ai 10+ de la mine chiar daca nu mananci (ca fiica-mea). cred ca nu esti obisnuita. n-ai trait vacantele pe la tara? te-ai fi obisnuit
la 28.03.2014, 11:02
cat de bun este
la 28.03.2014, 11:03
foarte bun!
la 28.03.2014, 11:08
Poarta parfumul copilariei!
la 28.03.2014, 11:08
Lia am crescut la tara si am mancat numai pasare de tara, rar cumparam. Insa acum vreo 7-8 ani cred, a intervenit o problema la ficat si vreo 3-4 luni nu am mancat mai nimic. Din acel moment nu stiu ce s-a intamplat dar s-a ivit o stare de rau si o sensibilitate la gusturi si mirosuri destul de excesiva. Atunci a fost momentul cand am renuntat la multe preparate culinare pe care le savuram cu multa placere si eram innebunita dupa ele

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking