Bors de legume cu maruntaie de gaina

Postat de carla27carla in Ciorbe
28 Mai 2014 | 4144 vizualizari
Bors de legume cu maruntaie de gaina

Ingrediente

  • maruntaie de gaina si cocos
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 dovlecel
  • 1 conopida mica
  • 200 gr fasole verde proaspata
  • 1/4 telina radacina
  • 2 rosii
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • 300 ml bors de casa
  • sare,piper

Mod de preparare

Se spala bine maruntaiele si se pun la foc intr-o oala cu apa.Se ia spuma care se formeaza.Curatam ceapa,morcovul si telina,ardeiul gras de cotor,dovlecelul de coaja si le spalam.Cand maruntaiele sunt pe jumatate fierte adaugam ceapa tocata marunt,morcovul si telina tocate in cuburi mai marisoare,ardeiul gras rosu si verde tocati cuburi.Se lasa sa fiarba.Cand sunt aproape fierte se pune fasolea verde ,conopida si dovlecelul si se lasa sa fiarba.Cand sunt toate fierte se pun rosiile taiate cubulete si se mai lasa sa fiarba un pic.Borsul se da un clocot si se toarna in oala dupa ce toate sunt fierte.Se potriveste de sare si piper si la sfarsit se adauga frunzele de patrunjel si de leustean spalate si tocate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume cu maruntaie de gaina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Postat de pusikmea

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ouale impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine. Apoi se intinde o foaie subtire, se presara faina deasupra, se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de gaina

Postat de Oana

Ciorba taraneasca de gaina

Carnea de gaina se portioneaza, se spala, apoi se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma si se pune din nou carnea la fiert in aproximativ 3 l de apa rece. Eu ama vut gaina de tzara si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2014, 10:27
la 28.05.2014, 10:30
Fac si mananc cu placere acest bors
la 28.05.2014, 10:48
Borşul e sănătos, binevenit în ciorbele de vară.
la 28.05.2014, 11:13
Mi-e dor de un bors bun de gaina, tare gustos trebuie sa fie
la 28.05.2014, 11:35
Ce buna e!!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking