Bors de conopida cu galuste de faina

Postat de gurita_ta2005 in Ciorbe
26 Mar 2015 | 4417 vizualizari
Bors de conopida cu galuste de faina

Nu am facut niciodata galuste de faina in supa sau ciorba!Reteta asta este excelenta,e putin modificata dar super buna,m-am inspirat de aici http://www.divainbucatarie.ro/bors-de-conopida-cu-galuste-faina/

Ingrediente

  • 1/2 de conopida
  • 1 bucata piept de pui
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie
  • ulei de masline
  • 2 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • patrunjel proaspat
  • vegeta,piper ,leustean uscat
  • 1 lingura bors maggi cu legume

Pentru galuste:

  • 1 ou
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt,iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline.

Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert intreg,cand e gata se scoate si se taie fasii si se adauga din nou in oala.

Legumele calite se adauga in oala de ciorba.

Conopida se rupe buchetele,se taie potrivite(dupa cum doreste fiecare),se pun intr-un castron in apa rece si sare.

Cand legumele sunt aproape fierte se adauga bucatiile de conopida si condimentele.

Se prepara galustele de faina din oul amestecat bine si faina cat cuprinde,pana avem o compozitie nu foarte groasa.

Cu o lingura umezita se formeaza galustele,se lasa la foc mic sa fiarba circa 10 minute.

Intr-un bol se amesteca galbenusul de ou cu smantana si borsul maggi,se toarna cate un polonic din zeama fierbinte,se amesteca bine si se toarna in oala de ciorba(oala nu trebuie sa fie pe foc).

Se adauga patrunjelul tocat marunt si se poate servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de conopida cu galuste de faina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de coaste afumate

Postat de Constelatialeu

Ciorba de coaste afumate

Mai intai am taiat coastele in bucatele mai mici, le-am spalat cu apa calduta si apoi le-am pus sa fiarba in 4 l de apa. Cand a inceput sa fiarba si sa formeze spuma, am indepartat-o. Cat timp...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din ciuperci

Postat de Valclaudia

Ciorba de perisoare din ciuperci

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem cubulete. Punem ceapa si ardeiul la calit in ulei pentru 5 minute. Adaugam varza tocata, borcanul de legume pentru ciorbe, apa plata, foaia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2015, 15:58
buna ciorba
la 26.03.2015, 15:59
la 26.03.2015, 16:00
roxana
la 26.03.2015, 16:00
motan
la 26.03.2015, 16:10

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking