Bors de conopida cu galuste de faina

Postat de gurita_ta2005 in Ciorbe
26 Mar 2015 | 4402 vizualizari
Bors de conopida cu galuste de faina

Nu am facut niciodata galuste de faina in supa sau ciorba!Reteta asta este excelenta,e putin modificata dar super buna,m-am inspirat de aici http://www.divainbucatarie.ro/bors-de-conopida-cu-galuste-faina/

Ingrediente

  • 1/2 de conopida
  • 1 bucata piept de pui
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie
  • ulei de masline
  • 2 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • patrunjel proaspat
  • vegeta,piper ,leustean uscat
  • 1 lingura bors maggi cu legume

Pentru galuste:

  • 1 ou
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt,iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline.

Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert intreg,cand e gata se scoate si se taie fasii si se adauga din nou in oala.

Legumele calite se adauga in oala de ciorba.

Conopida se rupe buchetele,se taie potrivite(dupa cum doreste fiecare),se pun intr-un castron in apa rece si sare.

Cand legumele sunt aproape fierte se adauga bucatiile de conopida si condimentele.

Se prepara galustele de faina din oul amestecat bine si faina cat cuprinde,pana avem o compozitie nu foarte groasa.

Cu o lingura umezita se formeaza galustele,se lasa la foc mic sa fiarba circa 10 minute.

Intr-un bol se amesteca galbenusul de ou cu smantana si borsul maggi,se toarna cate un polonic din zeama fierbinte,se amesteca bine si se toarna in oala de ciorba(oala nu trebuie sa fie pe foc).

Se adauga patrunjelul tocat marunt si se poate servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de conopida cu galuste de faina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de burta

Postat de simona72

Ciorba de burta

Ciorba de burta se incepe de fapt prin a face o supa de vita. Deci, punem osul de vita (neaparat sa fie cu maduva) cu apa suficienta, tinand cont si ca dupa ce fierbe apa mai scade si dupa ce...

Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de comanligia

Ciorba de burta

Am spalat burta pe care am taiat-o fideluta. Am curatat si spalat legumele(pastarnacul,ceapa,1 morcov,telina) apoi le-am taiat marunt si le-am pus intr-o oala mai mare impreuna cu burta la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2015, 15:58
buna ciorba
la 26.03.2015, 15:59
la 26.03.2015, 16:00
roxana
la 26.03.2015, 16:00
motan
la 26.03.2015, 16:10

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking