Ingrediente
- tacamuri de curcan
- 2 cepe
- 1 ardei
- 1 morcov
- 2 cartofi
- o jumatate de telina mica
- 200 ml suc de rosii
- 3 linguri de rosii in bulion
- 5 l apa
- sare
- 1, 5 l de zeama de varza sau un litru de bors
- fidea
- marar si leustean
Mod de preparare
Punem apa la fiert si cand a fiert adaugam legumele taiate cubulete, mai putin rosiile si sucul de rosii. Intr-un vas separat oparim carnea (asa iese toata spuma), cand a dat in clocot varsam apa si clatim carnea, apoi o introducem in vasul cu legume. Dupa 10 minute punem rosiile si sucul de rosii si o lingura de sare. Lasam sa fiarba bine carnea.
Adaugam borsul/zeama de varza. Daca punem zeama de varza va trebui sa avem grija cu sarea pentru ca zeama este sarata. Zeama de varza/borsul se fierbe inainte de a a fi pus in ciorba. Cand incepe sa fiarba adaugam fideaua si mai lasam vreo 7-8 minute.
Oprim focul si adaugam verdeata punand deasupra un capac.
Se serveste cu ardei iute sau cu ceapa verde/uscata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|