Sarmale de curcan in frunze de stevie

Postat de Bucataras in Curcan
26 Apr 2017 | 1463 vizualizari

Sarmalele in frunze de stevie sunt foarte gustoase si mult mai usoare decat cele in frunze de varza murata. 

Ingrediente

  • 700 g piept de curcan tocat
  • frunze mari de stevie
  • 1 ceapa
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 80 g orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 400 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei masline
  • 250 ml bors
  • 250 ml apa
  • sare si piper

pentru servit:

  • 1 legatura marar verde
  • smantana

Mod de preparare

Pune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie.

Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi rastoarna totul peste carnea tocata.

Pune orezul spalat si condimenteaza cu sare si piper.

Amesteca totul si apoi. adauga sosul de rosii si patrunjelul verde. Omogenizeaza bine compozitia.

Spala frunzele de stevie si opareste-le in apa clocotita cu putin sare. 

Lasa-le la scurs si la racit.

Taie cu grija cotoarele si apoi umple sarmalutele.

Asaza-le intr-un vas de ceramica.

Pentru sos, amesteca sosul de rosii cu borsul, apa, uleiul de masline, sare si piper dupa gust si toarna-l peste sarmalute.

Pune capacul si baga vasul in cuptor, la 190 de grade C, 40-50 de minute, pana ce carnea si orezul sunt fierte. 

La final, presara deasupra mararul proaspat tocat si serveste sarmalutele cu iaurt grecesc sau smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de curcan in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review
Comentarii (14)
Retete similare

Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan

Postat de Oana

Se pregateste mai intai umplutura de carne. Pieptul de curcan se toaca si se amesteca cu orezul spalat bine si scurs, cu morcovul dat pe razatoarea mica, ceapa verde si cea uscata taiata marunt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2017, 13:54
Ce bine arata!
la 26.04.2017, 14:09
N-am mai mâncat de mult timp așa niște sarmale...!
la 26.04.2017, 15:13
mamaaa...cu astea m-ai nimerit! sunt in stare sa mananc zilnic sarmale, in toate frunzele pamantului ....si tot nu m-as satura de ele ))
la 26.04.2017, 16:24
Madi ,hai în vizită la Bucătăraș!)
la 26.04.2017, 17:07
Delicii de primavara

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Scoala de gatit Bucataras
Dulciuri
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooking
Retete diabetici