Sarmalute cu frunza de stevie

Postat de ianculubita in Curcan
9 Apr 2018 | 4379 vizualizari
Sarmalute cu frunza de stevie

Bunatati de Paste! Niciunei familii nu-i lipsesc sarmalutele de pe masa din ziua de Paste, iar eu le-am facut cu frunze trufanda de stevie din gradina noastra, m-am chinuit putin, dar s-a meritat pentru ca au un gust foarte bun! Hristos a inviat!

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • verdeata
  • frunze mari de stevie
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Intr-un castron se pune carnea, apoi se adauga ceapa tocata marunt, sare, piper, cimbru, orezul spalat, verdeata tocata marunt, pasta de ardei, uleiul, se amesteca bine cu mana, apoi se lasa deoparte.

Frunzele de stevie spalate se oparesc doar 1-2 sec, apoi se scot si se pun intr-un vas cu apa rece; se ia apoi cate o frunza, se pune pe un tocator, se taie pe latime varful cat pentru o sarma, apoi pe lungime se scoate nervura si din partile taiate se infasoara sarmalute, iar mai departe se procedeaza la fel, doar daca frunzele sunt mari, daca nu sunt mari, se scoate doar nervura de pe mijloc si se fac sarmalute cu partile laterale.

Pe fundul vasului se pun crengute de leustean daca ati gasit, apoi frunze mari de stevie si in continuare se asaza sarmalutele una langa alta, dupa ce s-a terminat umplutura, se acopera cu frunze mari, se rastoarna sucul de rosii, se completeaza cu apa, putina sare, se pune deasupra direct peste sarmalute un capac mai mic sau o farfurie, apoi la cuptor vor sta 50 min, timp in care se verifica apa daca a scazut

Optional se poate adauga la fiert si putin bors; dupa ce au fiert, se servesc dupa cum doreste fiecare, cu smantana si mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu frunza de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute in frunza de stevie

Postat de panacris

Sarmalute in frunza de stevie

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se...

Citeste continuarea

Sarmalute vegetariene in frunze de stevie

Postat de RuxyRux

Sarmalute vegetariene in frunze de stevie

Frunzele de stevie se spala bine si apoi se oparesc. Eu inainte de umplere am luat fiecare frunza si am trecut-o prin apa clocotita 10 secunde. Orezul se spala, se pregatesc ingredientele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2018, 19:22
Sunt delicioase! Ador sarmalutele!
la 09.04.2018, 19:24
ce bunătăți!
la 09.04.2018, 20:31
la 09.04.2018, 20:36
Nu am mancat niciodata in frunze de stevie asa ca ma servesc de aici!
la 09.04.2018, 20:57

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking