Sarmalute vegetariene in frunze de stevie

Postat de RuxyRux in Mancaruri de post
18 Apr 2012 | 3211 vizualizari
Sarmalute vegetariene in frunze de stevie

Foarte foarte gustoase!

Ingrediente

  • frunze de stevie( in jur de 30)
  • 1 cana de orez
  • 1 morcov mare
  • 70 gr nuca
  • 100 gr stafide brune
  • 1 legatura de ceapa verde
  • o ceapa rosie mare
  • 1 borcanel de ciuperci
  • 1 legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • 200 gr pasta de rosii( eu am pus Cirio)
  • sare si piper dupa gust
  • o lingurita boia dulce
  • o frunza mare de dafin
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingura de ulei de palmier
  • o lingura de zahar brun

Mod de preparare

Frunzele de stevie se spala bine si apoi se oparesc. Eu inainte de umplere am luat fiecare frunza si am trecut-o prin apa clocotita 10 secunde.

Orezul se spala, se pregatesc ingredientele, nuca se macina, ceapa se toaca, ciupercutele se taie marunt, morcovul se rade.

Se incinge uleiul in tigaie se adauga ceapa si ceapa verde se tin un minut la foc mic, apoi orezul , pe rand restul ingredientelor,  ciupercile, morcovul, nuca macinata, mararul si patrunjelul tocate. Se tin pe foc mic amestecand tot timpul si se lasa zece minute. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga si putin zahar.

Se trage tigaia de pe foc si se pune jumatate din pasta de rosii. Se gusta si se potriveste din nou de sare si piper daca mai este nevoie astfel incat sa ne placa.

Umplem frunzele de stevie, incepem de la varf catre baza rularea. Punem compozitie putina cat luam intre degete. Daca codita este mai tare o scurtam cat putem de mult apoi trecem cu un cutit lat peste nervurile frunzei si le aplatizam sa ne fie mai usor la umplere. Ies de regula micute, cat o nuca.

Le asezam in tava si facem separat un sos din apa( in jur de 900 ml ) si jumatate si cantitatea de pasta de rosii, potrivim gustul de sare si piper adaugam si boiaua apoi frunza de dafin si putin zahar. Eu gust si potrivesc pana imi place. Aducem sosul pana aproape de fierbere( nu dam in clocot) si turnam usor peste sarmalute. Le punem la cuptor la 200 de grade pentru o ora. Frunzele ies atat de fragede iar sarmalutele deosebit de gustoase.

Am servit sarmalutele cu iaurt grecesc deasupra...o nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute vegetariene in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Retete similare

Sarmale cu ciuperci de post

Postat de lilik

Sarmale cu ciuperci de post

Intr-o oala punem putina apa cu sare la fiert,iar cand clocoteste punem ciupercile si le deam 2-3 clocote,dupa care le punem la scurs.O parte din apa in care au fiert ciupercile o pastram si punem...

Citeste continuarea

Chiftele de fasole cu dovlecei

Postat de sufletista

Chiftele de fasole cu dovlecei

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu morcovul, adaugam dovlecelul tocat marunt si calim pana ce se inmoaie putin, cca 3-4 min. Adaugam vinul, fasolea si lasam sa se caleasca legumele pana...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 18.04.2012, 20:24
ce bine arata ,nici nu zici ca sunt vegetariene
la 18.04.2012, 20:26
Multumesc Rocsicuta scumpica...tocmai ce am servit o portie delicioasa
la 18.04.2012, 20:30
sa-ti fie de bine!arata minunat
la 18.04.2012, 20:34
am stevie in curte pentru un regiment Ma faci sa incerc, asa de bine arata...
la 18.04.2012, 20:34
Multumesc Gurita...puuup!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking