Bors de legume cu scarita afumata
Postat de RODIMUR
Scărița afumată se spală, se porționează și se opărește, după care se scurge de apă. Se curăță legumele, se spală și se taie morcovii, țelina, pătrunjeii și...
Citeste continuareaUn borș ușor de legume, cu afumătură este exact ce trebuie în zilele geroase de iarnă pentru a face viața mai frumoasă și mai plăcută... Am acrit preparatul cu borș făcut în casă. https://www.bucataras.ro/retete/cum-se-umple-borsul-83506.html Din ingredientele de mai jos mi-a ieșit o oală de 4 litri de borș de legume, cu afumătură.
Ingrediente
Mod de preparareMorcovii, pătrunjelul și țelina se curăță, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert, la foc iute, în 2 litri de apă. Se spumuiește, când este cazul. Cepele se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic, în ulei suficient, până ce devin transparente ca sticla. Se spală roșiile, se taie măriunt și se călesc în aceeași tigaie în care s-a călit ceapa. Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă la fiert în oala în care legumele celalalte sunt aproape fierte. Între timp, se spală pieptul afumat de porc, se taie feliuțe și se adaugă la fiert în oala cu ciorbă. Se adaugă ceapa și roșiile călite în oala cu ciorbă și după două-trei clocote se adaugă borșul preparat în casă. Se aleg, se spală și se taie fin frunzele de pătrunjel. Se condimentează borșul cu sare și piper iar la urmă, înainte de a opri focul de la aragaz, se presară frunzele tăiate de pătrunjel. Se acoperă oala cu un capac, se oprește focul de la aragaz și după un sfert de oră, borșul poate fi servit, cu ceapă roșie, sau cu ardei iuți, murați în oțet. Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|
Postat de RODIMUR
Scărița afumată se spală, se porționează și se opărește, după care se scurge de apă. Se curăță legumele, se spală și se taie morcovii, țelina, pătrunjeii și...
Citeste continuareaPostat de Valclaudia
Curatam si spalam prazul, ardeii si morcovii. Clatim afumatura si o punem in oala. Adaugam rondele de praz si de morcovi si ardeii taiati bucatele, turnam deasupra apa si adaugam uleiul,...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|