Bors de legume, dres cu smantana

Postat de RODIMUR in Ciorbe
24 Iul 2017 | 6800 vizualizari
Bors de legume, dres cu smantana

Dacă tot am umplut borș de curând, m-am gândit să fac un borș de legume, dres cu smântână, numai bun pentru canicula aceasta... Din ingredientele de mai jos a ieșit o oală de borș de legume de 4 litri.

Ingrediente

  • 6-8 cartofi
  • 50 grame mazăre
  • 10-12 păstăi verzi
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 2 roșii
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de leuștean
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
  • 200 ml smântână
  • 1 gălbenuș
  • 0,500 l borș acru

Mod de preparare

Se curăță și se spală legumele.

Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Păstăile se spală, se taie feliuțe, se opăresc și se lasă puțin în apa clocotită, pentru a ieși gustul puternic, după care se strecoară.

Mazărea se alege, se clătește și se pune la fiert pentru un clocot. Se aruncă apa și mazărea se strecoară.

Morcovii, pătrunjeii și țelina se taie în formele dorite (dar nu prea mici) și se pun cu apă la fiert, la foc iute. Se adaugă păstăile tăiate feliuțe și mazărea. Când este cazul, se spumuiește.

Între timp, se taie ceapa solzișori și se călește în ulei, la foc mic, dar numai cât să se înmoaie. Roșiile se spală, se curăță de semințe și se taie cubulețe, după care se pun la călit peste ceapă.

Se taie și cartofii cubulețe și se pun la fiert în oala cu legume. După un clocot-două, se adaugă ceapa și roșiile călite, cu tot cu uleiul în care s-au prăjit. Se mai lasă la fiert încă două-trei clocote, se adaugă borșul, se condimentează cu sare și piper și la urmă se drege cu smântâna amestecată cu un gălbenuș.

După un ultim clocot, se oprește focul, se presară frunze de leuștean și de pătrunjel, se pune capacul pe oală și se lasă mâncarea să "se odihnească" încă un sfert de oră. După acest interval de timp, borșul se poate servi, cald, cu pâine sau cu mămăliguță și cu un ardei iute, la rigoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume, dres cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

Postat de RODIMUR

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se curăță cepele...

Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu legume si perisoare

Postat de Doinavar

Ciorba de vitel cu legume si perisoare

Puneti la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa ceapa mare, morcovii si albitura, impreuna cu 1/3 din carne taiata bucati mari. Adaugati ardeiul rosu taiat cubulete mici si 2 lingurite baza pentru...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 24.07.2017, 17:22
la 24.07.2017, 17:44
Mulțumesc, Motănel!
la 24.07.2017, 17:59
Zau ca vin la o portie din asta, sa fie fierbinte si sa-mi dai si-un ardei iute...
la 24.07.2017, 18:20
Bine, Clementina, cu plăcere! Mă bucur foarte mult că-ți place...! Mi-a ieșit borșul atât de acru, că era musai să-l dreg cu smântână...
la 24.07.2017, 20:20
Cat de grozav este borsul asta! Eu il mananc si fara smantana!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking