Ingrediente
- 6 cartofi roz, medii
- 3 morcovi
- 2 pătrunjei
- 1/2 țelină
- 2 cepe medii
- 2 roșii medii
- 4-5 căței de usturoi
- ulei de floarea soarelui pentru călit
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- 1 legătură de leuștean
- 1 l de borș natural, preparat în casă
- 2 ouă
- 200 ml de smântână grasă
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare
Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.
Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se călesc peste ceapă și usturoi.
Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în oala cu celelalte legume, fierte deja pe jumătate.
Se aleg frunzele de pătrunjel și de leuștean, se spală și se taie mărunt.
Se mixează două ouă întregi cu smântână și se subțiază cu două polonice de ciorbă.
Când cartofii sunt aproape fierți se adugă în oală borșul și după încă două clocote se adaugă și ouăle mixate cu smântână.
Se mai lasă ciorba la fiert încă două-trei clocote, se condimentează cu: sare, piper și cimbru, după gust și apoi se ia oala de pe foc și se pune capacul. Peste 10-15 minute, se presară verdeața tăiată mărunt și borșul poate fi servit, cu ardei iuți și cu un adaos de smântână, după dorință.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi, dres cu oua si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|