Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

Postat de RODIMUR in Ciorbe
14 Oct 2018 | 10492 vizualizari
Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

Mă pregăteam să fac o supă, dar când am văzut că mai am 1 litru de borș natural în frigider, m-am hotărât pe loc să fac altceva. Așa că am făcut un borș bun, consistent și acrișor, cu cartofi, dres cu ouă și smântână, așa cum îi place soțului meu. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de borș.

Ingrediente

  • 6 cartofi roz, medii
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 2 cepe medii
  • 2 roșii medii
  • 4-5 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de leuștean
  • 1 l de borș natural, preparat în casă
  • 2 ouă
  • 200 ml de smântână grasă
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se călesc peste ceapă și usturoi.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în oala cu celelalte legume, fierte deja pe jumătate.

Se aleg frunzele de pătrunjel și de leuștean, se spală și se taie mărunt.

Se mixează două ouă întregi cu smântână și se subțiază cu două polonice de ciorbă.

Când cartofii sunt aproape fierți se adugă în oală borșul și după încă două clocote se adaugă și ouăle mixate cu smântână.

Se mai lasă ciorba la fiert încă două-trei clocote, se condimentează cu: sare, piper și cimbru, după gust și apoi se ia oala de pe foc și se pune capacul. Peste 10-15 minute, se presară verdeața tăiată mărunt și borșul poate fi servit, cu ardei iuți și cu un adaos de smântână, după dorință.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi, dres cu oua si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de perisoare

Postat de eumimi

Ciorba de perisoare

Taiem ceapa cubulete, pastarnacul rondele, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem la fiert pentru 20 de min. Adaugam pasta de tomate si lasam sa mai dea odata in clocot. Intre...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de pui

Postat de camelia75

Ciorba taraneasca de pui

Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar. Dupa ce a dat in cateva clocote se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2018, 23:29
Imi place, foarte gustos!
la 14.10.2018, 23:54
la 14.10.2018, 23:55
Mă bucur că-ți place, Mimi! Mulțumesc pentru apreciere...!
la 14.10.2018, 23:55
Mulțumesc, Claudia!
la 15.10.2018, 06:22
E bun, foarte bun chiar! Și ce bine merge cu o ceapă spartă alături...

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking