Ingrediente
- 600 gr carne miel cu os( de pe gat, sira spinarii)
- 2-3 legaturi ceapa verde
- 1 morcov
- 1 lingura orez
- 3 legaturi loboda rosie
- 500 ml bors
- sare
- piper negru macinat
- 2 catei usturoi
- 200 ml smantana
- 1 galbenus
- leustean verde
Mod de preparare
Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam si o punem la foc intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie si lasam carnea sa fiarba, in functie de cat de fraged este mielul, 15-20 de minute. Intre timp curatam si tocam morcovii cubulete, iar ceapa verde rondele subtiri, separat partea alba de cea verde. Adaugam morcovii, partea alba a cepei si orezul si lasam sa fiarba 10 minute.Spalam loboda si o taiem cat mai marunt, aruncand coditele. Adaugam loboda, partea verde a cepei, borsul clocotit separat, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba 5 minute. Separat batem galbenusul cu smantana si adaugam usturoiul tocat fin.Turnam cu polonicul cate putina zeama fierbinte peste amestecul de galbenus si smantana, amestecand continuu. Punem leusteanul in ciorba, lasam sa dea 2-3 clocote, apoi adaugam smantana, amestecand continuu. Stingem focul. Servim borsul fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel cu loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|