Bors de peste (somon)

Postat de Onesta in Ciorbe
25 Iul 2011 | 5169 vizualizari
Bors de peste (somon)

Valeeeeeeeeeeeu , nu pot nici eu sa cred ca fac trei postari intr-o zi ...... Asa cum v-am zis am cumparat peste (rar de tot , si rau fac) , pe care-l decapitez deobicei si-l dau la pisicile vagaboande care-mi inunda curtea si-mi innebunesc iubitii catei , dar de data asta nu , asa c-am facut bors de peste

Ingrediente

  • capuri si cozi de peste
  • 1 kg de hamsie
  • 4 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • sare , sau concentrat de legume
  • boia dulce
  • piper macinat
  • leustean
  • frunze de telina
  • 50 grame cous-cous
  • 1 l bors adevarat (de putina)
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Hamsia am spalat-o, am curatat-o si-am pus-o la fiert in 3 l de apa. Capurilor de peste le-am indepartat branhiile, ochii si aripioarele, iar cozilor, inotatoarele. Am curatat legumele, netaindu-le, exclusiv ceapa. Cand hamsia a fost fiarta, am strecurat-o, in supa rezultata punand legumele la fiert, cu concentratul de legume si uleiul. Am adaugat si ceapa taiata julienne. Cand radacinoasele au fost pe jumatate fierte, le-am scos si o parte din ele le-am taiat la cutit, adaugandu-le supei de peste .

Pffffffffffffff, grea munca ...  In sfarsit am pus borsul la fiert, l-am adaugat in oala, impreuna cu cous-cousul (l-am preferat orezului, ptr a nu se lipi de fundul oalei) si bucatile de peste. Am lasat la fiert 15 minute (doar 15 min) si-am oprit focul . Am presarat leusteanul si frunzele de telina, marunt tocate .

In speranta c-am utilizat toate ingredientele si m-am facut si inteleasa, va servesc si pe voi c-un bol de bors, ca doar e ora pranzului ... nu stiu daca mai pot posta si praji, deja-i prea mult ptr mine ptr ziua de azi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste (somon)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors cu perisoare de somon

Postat de privatelaura

Bors cu perisoare de somon

Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el. Curatam si spalam legumele. Pestele il spalam si il curatam de piele si eventuale oase, apoi il tocam rapid la...

Citeste continuarea

Bors de peste

Postat de violeta30

Bors de peste

Punem apa la fiert. Curatam legumele si le taiem cubulete, cand apa clocoteste le adaugam la fiert, mai putin rosiile, pe care le vom pune cu 10 minute inainte sa adaugam pestele si doar cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2011, 15:07
Bine ai facut ! Este tare bun borsul de peste pe vremea asta !
la 25.07.2011, 15:07
buna buna
la 25.07.2011, 15:07
eiii ne dai si ciorba
la 25.07.2011, 15:10
@Rocsi , bors draga , bors ... de praji nu mai am puterea sa stau cu ochii-n dracia asta , imi cresc dioptriile de tot , da' gasesti tu pe la doamnele gospodine
la 25.07.2011, 15:11
@Bunica , multumesc ! Daaaaaa , e tare bun rece , de la frigi

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking