Bors de sfecla rosie

Postat de lucy2002 in Ciorbe
15 Noi 2019 | 4268 vizualizari
Bors de sfecla rosie

Un bors bun pentru cei care postesc, iar pentru cei care nu postesc se adauga  o lingura de smantana si este senzational de bun. Mama si bunica ne facea mereu acest bors cand eram copii si niciodata nu- l refuzam. Si eu la randul meu l-am gatit,  si-l gatesc pentru familia mea si de fiecare data are succes. Eu am folosit sfecla rosie fiarta separat dar se poate gati cu sfecla rosie coapta la cuptor sau cruda fiarta in bors.

Ingrediente

  • 5 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • o bucata de telina
  • 2 ardei capia
  • 1 ceapa mare
  • 2 sfecle rosii potrivite
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • verdeata ( patrunjel, leustean)
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • foi de dafin 2-3 foi
  • 3 litri apa calda
  • 350-400 ml bors de putina

Mod de preparare

 Se pune sfecla rosie la fiert. 

Ceapa se pune la calit ( inmuiat) in ulei.

Peste ceapa adaugam radacinoasele taiate marunt, lasam 5-7 minute pe foc , amestecam si adugam: ardeii tocati, sarea, piperul si boiaua de ardei.

Dupa ce a fiert sfecla rosie se curata si se da pe razatoarea mare. Adaugam sfecla si cartofii taiati cubulete peste legume. Lasam 5 minute pe foc dupa care adaugam apa calda si lasam sa fiarba.  

Borsul de putina se pune la fiert cu pasta de tomate.

Dupa ce au fiert legumele se adauga borsul si se acreste dupa gust. La final adugam verdeata tocata fin si foile de dafin.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World. Se pun oasele afumate la fiert cu restul ingredientelor pentru...

Citeste continuarea

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Postat de panacris

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2019, 20:47
la 15.11.2019, 21:57
Un borș foarte sănătos! Ar trebui să facem mai des așa ceva...
la 15.11.2019, 22:28
Foarte bun !!!
la 15.11.2019, 22:28
Ce bunatate! Chiar mi s-a facut pofta, pentru ca nu am mai pregatit de mult.
la 16.11.2019, 09:59

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking