Bors de urzici cu leustean si usturoi

Postat de katty in Ciorbe
21 Mar 2020 | 3854 vizualizari
Bors de urzici cu leustean si usturoi

In plin post profitam de primavara si pregatim un bors delicios de urzici cu leustean si usturoi.

Ingrediente

  • 300 gr urzici
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper negru macinat
  • bors dupa gust
  • leustean
  • 4-5 catei de usturoi

Mod de preparare

Curatam bine urzicile si le spalam in mai multe ape.

Punem o oala cu 1/2 litru de apa la foc si cand clocoteste punem urzicile. Le dam cateva clocote, oprim focul si le scurgem, pastrand zeama.

Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Morcovul il radem pe razatoarea mare dupa ce l-am  spalat si  curatat.

In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare, acoperim cu un capac si lasam la foc mic cateva minute pana se inmoaie usor. Adaugam ceapa. Amestecam usor din cand in cand pana se inmoaie si ceapa si stingem cu zeama de urzici pastrata.

Cand incepe sa clocoteasca, adaugam orezul. Fierbem 10 minute, apoi adaugam urzicile pe care le-am tocat in prealabil putin mai mici. Fierbem 10 minute, adaugam sare, piper dupa gust si borsul fiert separat. Dam cateva clocote, adaugam si putina apa daca mai este nevoie.

Adaugam leusteanul, apoi oprim focul si punem usturoiul tocat marunt.

Servim borsul cald sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de urzici cu leustean si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Bors de fasole, cu urzici

Postat de RODIMUR

Bors de fasole, cu urzici

Fasolea se alege, se spală în câteva ape și se pune la înmuiat în apă rece, cu o seară înainte. (Dacă ați uitat să puneți fasolea la înmuiat, după ce o...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu urzici

Postat de rocsi_1612

Ciorba de fasole cu urzici

Fasolea o spalam in doua, trei ape. O punem 3-4 ore la umflat in apa fierbinte,intr-un bol. Curatam ceapa,o spalam si o tocam. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2020, 14:12
la 21.03.2020, 14:19
Vitamine adevarate
la 21.03.2020, 14:36
Ce bunătate...!
la 21.03.2020, 15:40
la 21.03.2020, 15:42
Yummm, ce bun!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking