Bors din mugur de vitel, cu cartofi

Postat de RODIMUR in Ciorbe
14 Aug 2018 | 4167 vizualizari

Provocarea GastroArt Am fost întrebată de cineva care știe cât de mult țin la ciorbe/supe/borșuri cum de nu am înscris nici o rețetă în concurs. O fac acum, dar din spirit de competiție și nu cu gândul la câștig, mai ales că toată viața m-am condus, în tot ceea ce am întreprins, după un principiu contrar regulamentului acestui concurs. Decât să fac ceva nou ("altceva"), necunoscut și neverificat în raport cu gustul oamenilor, am preferat să fac "mai frumos", "mai bun", "mai bine"... Ceva care place sigur și nu nedumerește într-atât, încât reacția cea mai amabilă să fie: "Interesant!"... Așadar borșul de față este o propunere nouă pentru mine, din moment ce până acum, din mugur de vițel făceam mai ales supe. Totuși, dacă mă gândesc că atunci când am postat rețeta de supă de mugur de vițel, cu chimion, au fost persoane care nu mai auziseră de acest tip de carne, poate că este, în definitiv, ceva nou... În fapt, am preparat acest borș pentru că tocmai se terminase ieri ciorbița și pentru că soțului îi place mult gustul acrișor al borșului pe care-l prepar în casă, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/cum-se-umple-borsul-83506.html Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de borș din mugur de vițel, cu cartofi.

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 14.08.2018, 21:53
Bun borsul!
la 14.08.2018, 21:56
Mulțumesc frumos, Madi! Chiar are un gust excepțional (și la borșuri mă cam pricep, deci nu e laudă de sine... )
la 14.08.2018, 21:56
la 14.08.2018, 22:09
Preferatele mele! Foarte rar trece o zi cand nu manac ciorba, bors sau supa...
la 14.08.2018, 22:25
Madi, exact așa facem și noi! Iar soțul, dacă nu este într-o zi ciorbă/supă/borș e ca și cum nu ar avea nimic de mâncare...
la 15.08.2018, 07:36
E foarte bun!
la 15.08.2018, 08:04
Așa e, Kytz...Mulțumesc frumos!
la 15.08.2018, 10:34
Arata foarte bine ciorba! Cu bors nu imi amintesc sa fi mancat vreodata ciorba, asa ca indraznesc sa servesc o portie!
la 15.08.2018, 13:13
Mulțumesc frumos, Mirela! Cu borș este și mai bună...!
la 15.08.2018, 14:24
la 15.08.2018, 14:47
Abetina,
la 15.08.2018, 16:33
Mirela treaba cu borșul și eu am trecut-o cu greu. Dacă mă gândesc bine, după ce am intrat în comunitatea Bucătăraș, am experimentat și eu ciorbele cu borș Lui TataZmeu îi plac, în schimb Zmeișorii încă nu au trecut le nivelul ăsta daaa, eu sunt vinovata, dacă nu am crescut cu borș, nici pe Zmeișori nu i-am crescut cu borș, dar încă lucrez la acest modul Una, peste alta ciorbica e tare sățioasă
la 15.08.2018, 17:21
Așa e, Cristina, e vorba de obișnuință, dar și de gust...Nici soțul meu nu a crescut cu borș, fiind ardelean și touși îl preferă, supelor...Iar mie, care sunt moldoveancă, îmi plac mai mult supele...Interesant, nu? Mulțumesc frumos, Cristina, pentru apreciere!
la 15.08.2018, 20:25
Sigur este foarte gustoasa!
la 15.08.2018, 20:41
Așa este, Mimi...! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking