Cu o zi inainte de a prepara borsul, scoatem hribii din congelator si ii lasam in frigider sa se dezghete lent.
Spalam si curatam legumele.
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cateva linguri de ulei.
Adaugam radacinoasele date pe razatoarea mare (morcov, pastarnac, telina) peste ceapa si calim usor.
Adaugam hribii taiati bucati si ardeiul taiat marunt.
Lasam sa se inabuse sub capac, picurand cateva linguri de apa calda pentru a preveni arderea.
Stingem cu apa clocotita (1500 ml.), adaugam cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac.
Adaugam pasta de tomate (sau dupa caz, suc de rosii). Eu am avut si cateva rosii cherry pe care le-am pus. Adaugam zarzavatul (conservat).
Orezul se spala in mai multe ape reci si se lasa la umflat (in apa rece).
Spre final adaugam orezul (daca este nevoie se mai adauga apa clocotita cat sa cuprinda continutul vasului).
Cand orezul si-a desfacut bobul se adauga borsul clocotit in prealabil (dupa gust) si toata verdeata tocata marunt.
Potrivim gustul de sare si piper si acoperim lasand continutul sa se infuzeze.
Servim cald, cu mamaliguta, paine, ardei iuti, tarhon, ceapa verde etc.
Pofta buna!