Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi

Postat de Ksenya in Porc
14 Mar 2017 | 30237 vizualizari
Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi

Cine ar refuza un Gulyas  bun? un Bogracs-gulyas la ceaun? sau ...... Halaszle- supa de peste? (deja s-a facut furtuna in gura)  :))  Am s-o postez  minunatia de supa, cand se mai incalzeste afara,  numai timp sa am. Sau Baigli ?  Sau.... ?  Putem continua pana la nesfarsit. Imi place bucataria ungureasca, e atat de colorata si picanta... si nu cred ca exista vreun om sanatos care poate sa o ignore:). Eu, cu siguranta, nu ! Astazi vin cu o reteta care de mult tot sta pe lista de asteptare, si cum maine 15.03.2017 este Ziua Maghiarilor de pretutindeni,  am sa ma folosesc de moment sa le urez : La multi ani! :) si sa va prezint  minunea.  Preparatul pe care vreau sa-l  prezint,  se numeste Mátrai borzaska si este un snitel unguresc foarte-foarte bun ! Cu siguranta, unii dintre voi l-au si gatit si l-au si mancat si care poate, sa-mi dea dreptate.:) Sa trecem la treaba, sa va arat cum se face Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi!

Ingrediente

Ingrediente Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi

  • 6 cotlete de porc fara os (puteti alege alta carne)
  • 3 cartofi mari
  • 2 oua
  • 1 lingura cascaval ras
  • 2 linguri smantana
  • 2-3 linguri faina
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • pentru sos :
  • 6 linguri smantana
  • 4 catei usturoi
  • ulei pentru prajit
  • cascaval pentru ras

Mod de preparare

Cum se prepara Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi

Carnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi. Se poate prepara si in aceeasi zi, insa ar trebui sa stea macar o ora la odihnit. In urmatoarea zi, scoatem carnea.

Intre timp, pregatim compozitia. Spalam cartofii, ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare, adaugam oul, usturoiul dat prin razatoarea mica, cascavalul ras, smantana si amestecam. In functie de cat de aposi sunt cartofii, adaugam faina, cam 2-3 linguri.

Atentie, aluatul trebuie sa fie un pic mai gros decat cel de clatite. Daca e prea subtire, mai adaugati un pic de faina.

Intr-o tigaie incapatoare, turnati  uleiul. Lasam sa se incalzeasca bine, apoi luam fiecare cotlet si-l trecem prin faina , prin aluat, pe ambele parti si cu ambele maini, il punem in tigaie. Il prajim pe ambele parti, la foc iute, apoi il transferam pe un servet absorbant de bucatarie. La fel procedam si cu celelelte bucati de carne.

Sosul il pregatim din usturoi pisat si smantana, cu sare si piper dupa gust.

Se serveste snitelul,  cu o lingura de sos deasupra si cu cascaval ras, alaturi de o garnitura de legume, orez, cartofi prajiti sau cu ce va place, cu un vin rosu unguresc.

Borzaska e gata ! Sa va fie cu folos! :)

Din bucataria ungureasca va mai aduc azi si-un delicios Baigli cu nuca dar si o Tocanita de porc ungureasca

Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi cu siguranta v-ar placea!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Scarita de porc-cosulet, cu carnati de plescoi

Postat de Constelatialeu

Scarita de porc-cosulet, cu carnati de plescoi

Spalam scarita si o saram si piperam pe ambele parti, formam un cosulet legand cu o ata mai groasa, sa nu se dezlege in timpul coptului. Pulpa de porc o taiem cubulete, carnatii  in bucatele...

Citeste continuarea

Gulas unguresc cu cartofi noi

Postat de rocsi_1612

Gulas unguresc cu cartofi noi

Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete. Decojim morcovul, il taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2017, 18:02
bun bun
la 14.03.2017, 18:08
Gatesti minunat! Esti una din preferatele mele! Imi place bucataria ungureasca, iar reteta nu o stiam...ieri am poftit la sarmalele tale cu ciuperci si azi am prestat si eu cu ghebe. Pentru mama am facut cu varza si pt mine cu frunze de vita...
la 14.03.2017, 18:22
Imi place tare mult cum pregatesti retetele si imi plac si pozele pe care le faci
la 14.03.2017, 20:14
super arata!
la 14.03.2017, 20:23
super

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking