Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie

Postat de ctlina in Dulciuri
12 Ian 2017 | 4063 vizualizari
Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie

 Ca la bucatarasi acasa Este un desert foarte popular si cunoscut in Germania, Austria si Elvetia. Se consuma de obicei in seara de Anul Nou. Traditia este de a umple o gogoasa cu mustar si de o ascunde intre celalte umplute cu crema de vanilie sau dulceata. Ramane a astepta ca cineva s-o guste :)   http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2016/12/boules-berlineze-gogosi-umplute-cu.html

Ingrediente

Pentru 25 de gogosi de 6 cm

  • 300 g de faina
  • 1/2 plic de drojdie uscata
  • 100 ml de lapte caldut
  • 1 varf de sare
  • 1 ou
  • 3 linguri pline de zahar
  • 50 g de unt moale
  • ulei
  • zahar pudra

Crema de vanilie:

  • 25 cl de lapte
  • 2 galbenusuri de ou
  • vanilie
  • 2 linguri de amidon de porumb- maïzena
  • 50 g de zahar
  • 25 g de unt moale

Mod de preparare

Crema de vanilie

Se încălzește 20 cl de lapte cu vanilia și untul.

Într-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou.

Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

Se pune la foc mic amestecand mereu, ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.

Se rastoarna crema intr-o tava si se pune o folie alimentara la suprafata.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 2 ore.

Aluat:

Intr-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata.

Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l).

Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugam untul în 2 etape si frământam până când este bine incorporat.

Acoperiți vasul cu un prosop si lasati-l sa creasca 60 de minute într-un loc cald.

Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.

Intindeti aluatul cu un rulou, taiati gogosile cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.

Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile 30 secunde pe fiecare parte.

 Le scoateti pe hartie absorbanta .

Le puteti consuma simple pudrate cu zahar pudra sau le puteti umple cu crema de vanilie.

Daca le umpleti, se pastreaza la rece si se pudreaza cu zahar inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert fursecuri cu ciocolata si portocala

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu ciocolata si portocala

Rupeti ciocolata bucatele, o topiti pe baie de aburi impreuna cu laptele. O lasati sa se racoreasca dupa ce s-a topit. Untul de la temperatura camerei, impreuna cu untura, zaharul brut si sarea,...

Citeste continuarea

Cookies cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Cookies cu ciocolata

Untul ( de la temperatura camerei) il mixam spuma impreuna cu zaharul pudra, apoi punem ouale. Ciocolata neagra si cea cu lapte, o rupem bucati, o maruntim in blender. Incorporam ciocolata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2017, 21:36
Ce tradiție interesanta! Poti sa inscrii reteta la concurs Imi plac foarte mult gogosile tale!
la 12.01.2017, 21:42
la 12.01.2017, 21:42
bune bune
la 12.01.2017, 21:48
ia sa fac si eu pentru bengalion si sa ascund cu mustar si boia.....
la 12.01.2017, 21:56
astea da, sunt delicioase!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking