Bowle cu capsuni

Postat de Ica_mama in Bauturi
10 Iun 2014 | 3632 vizualizari
Bowle cu capsuni

Ingrediente

  • 500 gr. capsuni aromate
  • 100 gr. zahar
  • 1,5 litru vin alb sec
  • 1 sticla sampanie
  • 3-4 frunze de menta
  • 75 ml apa

Mod de preparare

Spalam capsunile si le curatam coditele verzi.

Taiem capsunile in bucati mai mici.

Punem capsunile intr-un castron mai mare de sticla .

Presaram peste capsuni doua linguri de zahar.

Treisfert din vin turnam peste capsuni si zahar si amestecam putin.

Punem si frunzele de menta in castron.

Acoperim cu un capac si punem la frigider, pentru o ora.

 

Restul de vin si sampania le punem la rece ,la frigider.

Restul de zahar cu 75 de ml de apa il fierbem pana devine un sirop.

Acest sirop il punem la racit.

Dupa o ora ,vinul  care a fost pus la rece cu sampania,le punem peste capsuni in castron si amestecam.

Adaudam si siropul si mai amestecam putin.

Impartim compozitia in pahare si putem servi.

Avem nevoie si de cate o lingurita pentru a putea servi capsunile.

Pentru lichidul din pahare putem folosi pai din plastic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bowle cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Capsunata mentolata

Postat de Valclaudia

Capsunata mentolata

Curatam capsunile de codite, le spalam sub jet de apa rece si le taiem bucati (in fuctie de marimea acestora in sferturi sau jumatati). Peste fructe punem zaharul si menta tocata, amestecam cu...

Citeste continuarea

Lichior de gutui sau gutuiata

Postat de AdrianUdrea

Lichior de gutui sau gutuiata

Alegem gutuile cele mai coapte pentru a se macera mai rapid. Le spalam bine cu buretele  de bucatarie, cu partea abraziva pentru a le indeparta tot puful. Apoi taiem gutuile in sferturi, le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2014, 15:43
Ce bunatate ai facut, Aurelia!
la 10.06.2014, 15:44
Delicios si de mare efect la intalnire cu prietenii
la 10.06.2014, 15:47
la 10.06.2014, 15:47
Meri ,este asa de cald la noi.
la 10.06.2014, 15:48
Mihaela cu prieteni,fara prieteni merge perfect pe caldurile astea.

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking