Ingrediente
- Fursecuri uscate, margini de prăjituri cca. 500 g,
- Unt cca. 200 g,
- Zahăr pudră cca. 50 g,
- Nuci măcinate 100 g,
- Esență de rom 1 linguriță,
- Esență de portocale ½ linguriță.
- Pentru decor:
- Glazură de lămâie Dr Oetker,
- Bombonele Dr Oetker,
- Creioane cu pastă de zahăr Dr Oetker.
Mod de preparare
Toate prăjiturile se mixează în robot, se adaugă untul moale, zahărul pudră, nucile măcinate și aromele, se frământă bine, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se presează într-o formă de sezon, care în prealabil s-a tepatat cu folie alimentară, apoi se dă la rece, cel putin 3 ore sau mai bine până a doua zi.
Pentru ornare, glazura de lămâie de la Dr. Oetker, se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi prăjitura scoasă din formă, pusă pe un grilaj, se unge cu glazură. După ce s-a întărit puțin se ornează cu ornamente din zahăr de la Dr Oetker, după gustul și imaginația fiecăruia.
Spor și poftă bună.
Daca ti-a placut reteta noastra "BRĂDUȚ DULCE" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|