Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
25 Apr 2024 | 374 vizualizari
Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană

Bucurați-vă de o gustare delicioasă cu această rețetă simplă de brânză feta la cuptor cu măsline! Brânza feta se încălzește perfect la cuptor, devenind ușor aurie și moale, în timp ce măslinele și roșiile cherry adaugă o notă plină de savoare. Aromatizată cu oregano și stropită cu ulei de măsline, această brânză la cuptor este un aperitiv minunat sau o gustare rapidă pentru orice ocazie. Pentru Brânza feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană ai nevoie de: brânză feta, măsline fără samburi, roșii cherry, usturoi, oregano uscat, busuioc proaspăt și ulei de măsline.

Ingrediente

  • Ingrediente Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană:
  • 150 g brânză feta
  • Măsline fără samburi
  • Roșii cherry
  • Usturoi
  • Oregano uscat
  • Busuioc proaspăt
  • Ulei de măsline (4-5 linguri)

Mod de preparare

Cum se prepara Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană:

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Spălați și tăiați roșiile, apoi puneți-le într-o tavă termorezistentă. Adăugați măslinele și amestecați-le împreună. În mijlocul lor, așezați brânza feta. Presărați oregano peste brânză și legumele din tavă. Turnați ulei de măsline peste toate ingredientele.

Puneți tava în cuptor la 200 grade și coaceți timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când brânza devine ușor aurie și legumele sunt moi.

Feliați pâinea, apoi rumeniți-o ușor într-o tigaie, cu ulei de măsline. Apoi frecați cu usturoi fiecare felie de pâine pentru a o aromatiza.

După ce este gata, scoateți tava din cuptor și serviți brânza feta la cuptor cu măsline caldă, alături de o felie de pâine prăjită.

Rețeta este ușor de pregătit și cu siguranță va fi apreciată de toți cei care iubesc aromele mediteraneene. Poftă bună!

Iti recomandam sa incerci si Tarta cu rosii, feta si rucola, usor de facut si excelenta la gust, Rosii umplute cu feta si ardei copt, un aperitiv festiv pentru mesele de sarbatoare sau Buiurdi, aperitiv cald cu feta.


Daca ti-a placut reteta noastra "Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea

Postat de RODIMUR

Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea

Mărarul se alege, se spală și se taie mărunt. Șunca presată se taie cubulețe, iar telemeaua se rade pe răzătoarea mare. Cașcavalul se rade pe răzătoarea fină. Se bat bine...

Citeste continuarea

Rulouri aperitiv, cu crema de branza

Postat de merisor67

Rulouri aperitiv, cu crema de branza

Pentru aluat, intr-un bol, mixam ouale, untul, uleiul, zaharul si sarea, pana la omogenizare. Untul trebuie sa fie usor moale, tinut la temperatura camerei. Adaugam apoi o parte din faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2024, 16:20
la 25.04.2024, 19:02
Bucatarasule eu zic sa ma inviti la o degustare, sa te cred si in viu nu doar vizual
la 25.04.2024, 19:40
la 25.04.2024, 20:01
O combinatie grozava!
la 26.04.2024, 19:29

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking