Branza halloumi prajita

Postat de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri
9 Mai 2015 | 6327 vizualizari
Branza halloumi prajita

Branza halloumi este originara din Cipru si este preparata dintr-un amestec de lapte de capra si vaca. Se asezoneaza in timpul prepararii cu menta. Are o consistenta mai ferma si isi pastreaza forma in contact cu caldura, fiind astfel ideala pentru prajit sau gril. Branza halloumi prajita este unul dintre aperitivele favorite ale restaurantelor cu profil arab. Eu am preparat-o cu idea de a o posta in ianuarie si anuntandu-se zapada la Amman , lumea a intrat in febra cumparaturilor asa ca nu am gasit decat branza halloumi turceasca; a fost prima data cand o foloseam si nu stiu de ce s-a cracanat asa.Am fotografiat pentru postat cand am facut-o ulterior cu branza halloumi iordaniana

Ingrediente

  • 200 g branza halloumi
  • 4-5 linguri ulei de masline virgin

Mod de preparare

Branza halloumi se taie felii dreptunghiulare si se usuca folosind hartie absorbanta de bucatarie.

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si se pun feliile de branza.

Se lasa 3-4 minute pana iau o culoare aurie, apoi se intorc cu ajutorul unei spatule.

Se scot pe hartie de bucatarie absorbanta.

Se serveste calda cu lipie arabeasca.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza halloumi prajita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branza Halloumi prajita

Postat de ctlina

Branza Halloumi prajita

Taiati branza in batoane. Amestecati pudra de migdale cu condimentele  Yassa su cu semintele de susan. Dati branza prin acest amestec , prajiti-o rapid pe toate partile in uleiul incins....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2015, 20:44
Frumoasa introducerea,faina reteta
la 09.05.2015, 20:53
la 09.05.2015, 21:14
la 09.05.2015, 21:17
Criss
Adele
Vladimir
la 09.05.2015, 21:21
Daca-i branza e buna..

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking