Ingrediente
- 1 pliculet drojdie uscata
- 1 lingurita rasa de sare
- 2 linguri cu miere
- 250 ml lapte cald
- 500 g faina
- 25 g unt topit
- Umplutura:
- 300 g telemea de oaie proaspata
- 2 oua
- 100 g gris
- zahar
- coaja rasa de lamaie
- 50 g stafide
- Pentru uns :
- 2 galbenusuri
- 2 linguri cu lapte
- zahar
Mod de preparare
Am pus ingredientele in cuva masinii de paine si am selectat programul de framantare si dospire.
Se prepara intre timp umplutura : branza se sfarama cu o furculita, se adauga ouale batute, zahar dupa gust, grisul, coaja rasa de lamaie si stafidele.
Cand aluatul e gata se pune pe masa infainata si se intinde in foaie potrivit de groasa. Se taie dreptunghiuri ( dimensiunea cam 10/12 cm) si in mijlocul fiecaruia se pune umplutura ( cam 2 linguri). Se impaturesc ca un plic si se pun in tava tapetata cu hartie de copt lasand intre ele o distanta de cativa centimetri. Se ung cu galbenusul batut cu laptele, se presara deasupra lor zahar si se dau la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc frumos.
Optional, pentru servire se mai pot presara cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|