Branzoaice

Postat de postavaru in Dulciuri
29 Ian 2013 | 4037 vizualizari
Branzoaice

Cred ca ma repet daca va spun ca imi place aluatul dospit iar combinat cu branza de vaci, este o bunatate. Nu va spun cat de bune sunt dimineata langa o cana de lapte :).

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 200 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 35 g drojdie proaspata
  • 60 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
  • coaja rasa de portocala
  • 3 linguri de lapte
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon
  • 5 linguri zahar
  • stafide
  • esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus desfacut in 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Si de aceasta data am scapat de framantat, si am pus-o la treba pe prietena mea: masina de paine.

Aluatul acesta insa se framanta foarte usor si la mana (ca nu m-am nascut cu masina de paine) :).

Amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar si cele 3 linguri de lapte caldut. Lasam sa stea 10 minute. Cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc unde adaugam zaharul ramas, ouale si iaurtul. Adaugam apoi drojdia activata si incepem sa  ramantam. In acest moment puteam adauga sarea, untul topit si coaja de poartocala. Framantam un alaut elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit, la loc caldut si ferit de curenti de aer.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu oul si zaharul iar la final adaugam amidonul, esenta de rom si stafidele. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, usor infainata si il framanatam putin pentru a scoate aerul. Impartim apoi aluatul in bucati egale, nu prea mari. Intindem fiecare bucatica de aluat cat mai rotund.

Punem o lingura de umplutura in mijloc apoi adunam marginile spre mijloc, acoperind umplutura.

Asezam branzoaicele in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa creasca ~15 minute. Ungem branzoaicele cu galbenusul desfacut in lapte si dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.

Le lasam putin sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert branzoaice

Postat de mirela0911

Desert branzoaice

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se presara lingurita de zahar. Se adauga si drojdia proaspata zdrobita apoi se toarna 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in gropita...

Citeste continuarea

Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

Postat de Pungasa_Rogue

Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

Se freaca drojdia cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se dizolva. Intr-un castron se cern 500 g faina. Se face o adancitura in mijloc si se adauga un praf de sare, untul moale, laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2013, 09:06
ce dor mi s-a facut de branzoaice
la 29.01.2013, 09:08
bune bune
la 29.01.2013, 09:09
Tu Ancuta, ce ziceai mai devreme despre rulourile mele, ha?
la 29.01.2013, 09:10
delicioase
la 29.01.2013, 09:10
ETTTEEEEce bune ...!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking