Branzoaice insiropate

Postat de RuxyRux in Prajituri
17 Ian 2013 | 7215 vizualizari
Branzoaice insiropate

Azi dimineata mi-a facut pofta o albinuta harnicuta de placinte cu branza :))))......eu nu prea rezist la asemenea tentatii....asa ca va invit acum la placinte calde si bine insiropate by Ruxy...o bunatate, dar bune rauuuuuuuuuuu ! :))))

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 3 oua
  • 150 gr iaurt( mic grecesc)
  • 100 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 350 gr telemea sarata( eu am pus Hochland de vaca)
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 150 gr zahar( brun) pudra
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • 2 linguri amidon( sau faina cernuta)
  • 1 varf de cutit de bicarbonat stins cu cateva picaturi de lamaie
  • 1 iaurt mic( 150 gr)( eu am pus grecesc)
  • galbenus pentru uns si 5 linguri lapte caldut
  • Sirop:
  • 1 cana si jumatate de apa( 400 ml)
  • 1 cana de zahar( brun)
  • 1 esenta si jumatate de rom
  • vanilie
  • 1 lingura de zeama de lamaie

Mod de preparare

Cernem faina si pregatim restul ingredientelor. Drojdia o lichefiem cu cateva linguri de lapte din total si cu o lingurita de zahar. O lasam cateva minute sa se umfle la cald.

Ouale le batem cu un praf de sare apoi cu zaharul. Untul il topim in laptele in care am adaugat aromele, apoi cand e caldut punem si iaurtul.

Amestecam toate ingredientele( mai putin uleiul) cu faina, drojdia o vom turna in mijloc. Framantam pana le incorporam si la sfarsit adaugam si uleiul lingura cu lingura. Lasam aluatul  la crescut la loc cald nu inainte de a-l cresta in forma de cruce adanc( atat cat ne lasa). Va creste in jur de 50 de minute sau chiar o ora depinde de cat este da cald in bucatarie.

Intre timp preparam umplutura amestecand branza cu ouale cu zaharul aromele si apoi cu amidonul si bicarbonatul stins cu lamaie. O dam la rece.

Cand aluatul a crescut, pe o suprafata infainata il facem sul si-l impartim in 9 bucati.

Fiecare bucata o vom intinde cat se cere in forma de cerc si vom pune din compozitie cate o lingura doua. Vom strange laturile la mijloc ca si cand am face un saculet.

Asezam in tava de cuptor curata si  tapetata cu foaie de copt.

Lasam la crescut inca 30 de minute, le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si apoi coacem placintele la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.

Intre timp preparam siropul dand in clocot apa cu zaharul si adaugam apoi aromele.

Cand scoatem din cuptor branzoaicele picuram peste ele siropul( pe tot), ele il vor absorbi bine.

In mod sigur le veti servi fierbinti.... miros si sunt irezistibile...garantez! :)))))

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice insiropate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta-floare cu mac

Postat de Corina33

Placinta-floare cu mac

Pentru aluat se amesteca faina cu drojdia, sarea si coaja de lamaie intr-un bol. In alt bol se amesteca laptele cu zaharul si untul moale, dupa care se adauga si oul batut. Se toarna...

Citeste continuarea

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Postat de andaoana

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Intr-un castron mic punem drojdia , o lingura de zahar , o lingura de faina si o dizolvam intr-un pic de lapte caldut. Acoperim cu un prosopel curat si lasam la loc caldut pentru 10-15 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2013, 14:06
uite ca sosesc iar bunaciuni marca Ruxy
la 17.01.2013, 14:08
Mai sosesc si din astea Diuta!)) Pup cu drag fata minunata si multumesc!
la 17.01.2013, 14:11
Vai ce bine arta! La favorite!!!!
la 17.01.2013, 14:14
La plăcinte înainteeee Adică aşa era o vorbă, nu că nu-mi palce vorba aceea în acest caz
Ruxy, ca de fiecare dată, prezentările tale sunt un regal pe carre eu nu-l pot comenta decât aşa
la 17.01.2013, 14:14
mmmm ce bune,am o pofta...

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking