Ingrediente
- 1 kg faina
- 1 cub de drojdie (50 g)
- 100 g unt topit si racit
- 200 ml lapte caldut
- 3 linguri de smantana
- 2 oua
- 100 g zahar
- un praf de sare
- zahar vanilat
- UMPLUTURA
- 500 g ricotta
- 1 ou
- 200 g zahar
- esenta de vanilie
- 1 lingura faina
- UNS
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri lapte
Mod de preparare
Se face maiaua, amestecam drojdia cu putin lapte caldut si 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, amestecam si lasam la dospit pana face basicute (10-15 minute). Adaugam si restul ingredientelor (daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte) framantam pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim si lasam intr-un loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
Amestecam ingredientele pentru umplutura si dam la rece.
Pe masa infainata intindem aluatul, taiem patratele si punem cate o lingura de branza in mijloc, impaturim ca un plic si asezam in tava tapetata cu hartie de copt (repetam pana terminam).
Desfacem galbenusurile cu laptele si zaharul dupa care ungem placintele, dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc frumos.
Le lasam sa se raceasca in tava dupa care le pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|