Brânzoaice

Postat de LadyCrs in Dulciuri
1 Iun 2012 | 9821 vizualizari
Brânzoaice

Iaca a venit tătucu aseară cu o ditamai bucată de brânză de capră și de oaie...Și cum nu îmi place deloc mirosul și nici cu gustul nu prea ne împăcăm am zis să fac ceva cu ea ..că de să nu risipim alimentele. Și am făcut niște brânzoaice...unele gigantice, altele de dimensiuni normale...:)) dar bune domnule!

Ingrediente

  • Aluatul :
  • făina ( cam 1 kg 200 g a intrat la mine)
  • un cubuleț drojdie ( 50 g și încă un vârf din altul am pus eu)
  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • 5 lingurițe zahăr
  • ulei ( cam 100 ml)
  • zahăr vanilat un pliculeț
  • coajă de lămâie ( nu prea multă ca am pus și in compozișia de brânză)
  • apă călduță ( cam 400 de ml)
  • Umplutură :
  • cam un kg de brânză am folosit eu ( de care doriți: dulce, de vacă, de capră, de oaie )
  • zahăr după gustul fiecăruia ( cam 7 linguri am pus eu )
  • o esență de lămâie
  • 5 ouă ( sau 4....am pus 5 pentru că era foarte tare brânza)
  • zahăr vanilat 2 pliculețe
  • coajă de lămâie rasă ( am pus cam de la o lămâie)
  • Pentru uns :
  • cam 3-4 gălbenușuri
  • zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare

Punem făina într-un castron. Încălzim apa ( să fie călduță, nu fierbinte). Facem o găurica și pregătim maiaua( punem praful de sare, zahărul, zahărul vanilat  drojdia, coaja de lămâie și apă puțin câte puțin și fărâmițăm bine drojdia , aducând mereu făina de pe margini). După ce s-a încorporat folosim mânuțele. Adăugăm și ouăle și începem să ne jucăm. După ce am încorporat și ouăle adăugăm și uleiul și frământăm bine bine de tot ( trebuie să iasă un aluat pufos ca la cozonac: aluatul este gata când nu se mai lipește cocuța de mânuțe ). Apoi lăsăm deoparte vasul acoperit cu un prosop curat (nu înainte de a îl descânta ca să crească frumos ) pentru 45 de minuțele.

Pentru umplutură dăm brânza prin răzătoare, punem ouăle, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, esența și amestecăm bine bine.

Apoi face cocuțe mici și le întindem cu ajutorul sucitorului. În centru punem umplutura și împachetăm după preferințe ( eu am făcut și pliculețe, si cerculețe și o tentativă de trandafiri). Punem foaie de copt în tavă și așezăm brânzoaicele pe care le mai lăsăm 10 minute înainte de a le introduce în cuptor, dar nu înainte de a le unge bine bine cu gălbenușul de ou. Cuptorul meu le-a copt cam în 25-30 de minute la foc mediu. Pudrăm și servim.

Vor ieși niște pufoșenii gustoase! Guten Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brânzoaice" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Postat de Caty

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Iata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia...

Citeste continuarea

Desert branzoaice

Postat de mirela0911

Desert branzoaice

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se presara lingurita de zahar. Se adauga si drojdia proaspata zdrobita apoi se toarna 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in gropita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2012, 16:33
Ce buuune si ce bine arata!
la 01.06.2012, 16:34
bune rau
la 01.06.2012, 16:42
foarte bune
la 01.06.2012, 16:47
Arata foarte bine!
la 01.06.2012, 16:49
ai faine-s ma!..

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking