Ingrediente
Pentru aluat:
- 300 ml apa calduta
- 10 g drojdie uscata
- 1 lingura zahar
- un praf de sare
- faina cat cuprinde ca sa iasa o coca elastica, ce se poate intinde ( cca 700 g )
Pentru umplutura:
- 200 g telemea de oaie
- 400 g branza proaspata de vaci
- 2 oua
- 50 g stafide
Mod de preparare
Punem faina intr-un vas incapator. Facem in mijloc o gropita in care vom pune drojdia, zaharul si sarea, peste care turna 150 ml apa calduta spre fierbinte. Amestecam usor ingredientele din crater si lasam sa creasca maiaua. Dupa cca 5-10 minute, cand drojdia incepe sa fermenteze si sa faca bule, incepem framantatul aluatului alternand incorporarea fainii din vas cu adaugarea de apa calda. Se framanta aluatul pana devine elastic si se desface usor de pe maini si peretii vasului. Acoperim vasul si-l lasam la loc cald si lipsit de curenti de aer, pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Se imparte in 3-4 bucati care de intind cu sucitorul pana obtinem o foaie nu foarte subtire din care se formeaza patrate sau triunghiuri.
Pentru umplutura am ras telemea sarata de oi pe care am amestecat-o cu branza proaspata de vaci si 2 oua batute. Am adaugat un strop de esenta de lamaie si 50 g stafide.
Umplutura se aseaza pe jumatate din patratele de coca. Cealalta jumatate de coca se petrece peste partea cu branza si se lipeste la capete cu degetele, formanduse pernite cu branza.
Prajim pernutele in ulei incins ( eu am folosit ulei de palmier ) pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|