Ingrediente
- Aluat:
- 1 kg faina
- 2 oua
- 2 cuburi mici drojdie proaspata
- 250 ml lapte caldut
- 100 g unt
- 3 linguri zahar
- 2 plicuri vanilie
- 3 linguri smantana
- apa calduta
- Umplutura:
- 1/2 kg branza de vaci
- 2 oua
- 200 g zahar (depinde cat va place de dulce)
- 2 plicuri vanilie
- 2 linguri cacao (optional)
- Pt sirop:
- 1 ceasca apa
- 1 cana mare de zahar
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele pt aluat si se framanata bine. Apa calduta se pune atat cat e nevoie, ca sa fie aluatul potrivit. Se lasa la dospit 1,5-2 ore.
Se ia cate o parte din aluat, se intinde pe masa in forma de dreptunghi, cu grosimea de 1/2 cm, apoi se taie in patrate egale.
Pe fiecare patratel se pune cate o lingurita de branza dulce, apoi se impaturesc colturile catre mijloc si se lipesc cu mana, ca sa nu se desfaca la copt.
Se coc la foc potrivit pana se rumenesc. Cand sunt gata toate de copt, se face un sirop dintr-o cana mare de zahar si o ceasca de apa. Se pune la foc si se lasa la fiert 2-3 minute, apoi cu o pensula, ungem toate bronzoaicele deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaicele mamei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|