Bratara de Rubin

Postat de mihaitza in Salate
9 Oct 2009 | 10197 vizualizari
Bratara  de   Rubin

Este o salata gustoasa si imi place mult pentru ca arata deosebit, impodobind orice masa de sarbatoare.

Ingrediente

  • o sfecla rosie mijlocie
  • 150 gr. prune uscate
  • 4 cartofi mijlocii
  • 200 gr. salam fiert
  • o ceapa mica
  • 2 oua
  • o rodie
  • maioneza

Mod de preparare

Sfecla rosie, cartofii si ouale se fierb, se racoresc si se curata de coaja. Pe platou, in centru, se aseaza un pahar, in jurul caruia se va aranja salata in straturi, fiecare strat se unge cu maioneza.

1. Primul strat il constituie sfecla rosie data prin razatoare medie.

2. Urmeaza prunele uscate, taiate cuburi marunte.

3. Cartofii  se dau prin razatoare medie.

4. Salamul se taie cuburi.

5.Ceapa, la fel, se taie cuburi marunte.

6. Ouale se dau prin razatoare medie.

Ultimul strat se unge bine cu maioneza, se scoate atent paharul si se presara salata cu boabe de rodie. In centrul ei se pun fire de patrunjel. Pofta buna! Sper sa va placa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bratara de Rubin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de vinete cu ardei copt, editia 2, revizuita

Postat de panacris

Salata de vinete cu ardei copt, editia 2, revizuita

Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic...

Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de Oana

Salata de boeuf

Pune rasolul de vita in oala Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si adauga l.5 l apa. Pune sare dupa gust. Inchide capacul, inchide supapa pentru aburi si seteaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2009, 01:13
suna interesant...ar trebui probata
la 10.10.2009, 15:13
foarte buna! o fac si eu !
multumesc pentru reteta! o pun la favorite, am sa fac doar o mica modificare in reteta ta daca nu te superi si voi inlocui salamul cu piept de pui.
la 10.10.2009, 17:11
arata tare bine...
la 14.10.2009, 20:06
Inventiva reteta, pozele foarte bune.
Stii cum ai fi putut sa pui in evidenta, in aspectul final, si sfecla? Sa nu pui maioneza uniform, ci doar fasii late de maioneza si lasate fasii de sfecla sispre suprafata...alternant adica.
Stiu, e inedit, "nu se face asa ceva", eu insa as fi ales varianta asta in prezentarea finala, as fi vrut sa se vada si sfecla, nu doar sa fie ascunsa in interior!
Oricum, bravo!
la 23.10.2009, 17:19
imi plac salatele - mai am citeva originale, cu prima ocazie le postez aici !!!
merci pentru comentarii

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking