Poiana cu ciuperci

Postat de miha in Salate
15 Noi 2009 | 23551 vizualizari
Poiana cu ciuperci

Ingrediente

  • 350 g ciuperci
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 100 g cascaval
  • 1/2 piept de pui
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 castraveti murati
  • maioneza, dupa gust
  • sare si piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu radacinoasele. In timpul fierberii se condimenteaza dupa dorinta. Eu am pus sare, piper si putina nucsoara.

Dupa ce-au fiert se lasa la racit.

Intre timp marinam ciupercile. Se pun la fiert in jumatate de pahar cu apa, o lingura de otet si 2 linguri de ulei. Cand incepe sa fiarba se adauga o lingurita de piper boabe, o foaie de dafin si sare dupa gust. Se mai lasa pe foc, la foc moderat, inca 5 minute apoi se lasa la racit.

Cartofii, morcovul, radacina de patrunjel si cascavalul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Pieptul de pui si castravetii se taie marunt. Eu le-am robotit. :) Verdeata si ceapa verde se taie marunt.

Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Verdeata tocata se presara deasupra ciupercilor. Apoi se aseaza un strat de cartofi, presand bine cu mana. Se unge un strat de maioneza. Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul. Se unge din nou cu maioneza. Urmeaza apoi un strat de carne si unul de castraveti murati si un ultim strat de maioneza. Se acopera cu folie si se da la rece. Eu am tinut peste noapte la frigider.

Platoul pe care va fi servita salata se pune peste vasul in care a fost "construita" si se ratoarna cu o miscare ferma.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Poiana cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Retete similare

Poiana cu ciuperci

Postat de caroline

Poiana cu ciuperci

Punem la fiert pieptul de pui in apa cu sare. Cand a fiert, il scurgem bine de apa si il tocam marunt. La fel procedam si cu branza ... o tocam marunt. Cartoii si morcovii ii curatam de coaja...

Citeste continuarea

Salata Poiana cu ciuperci

Postat de eumimi

Salata Poiana cu ciuperci

Mai intai curatam cartofii si morcovii si ii punem la fiert. Pieptul de pui il fierbem separat in alta cratita. Ciupercile le dam intr-un clocot ( le punem la fiert max. 15-20 de min)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2009, 02:27
wow!!! super!! supeeeeeeeeeer!! bravo!! nici nu stiu ce sa mai zic... perfect
la 16.11.2009, 08:01
e cu de toate!nu lipseste nimic!
la 16.11.2009, 09:39
arata nemaipomenit...super ideea
la 16.11.2009, 10:23
la 16.11.2009, 11:45
super dragutz miha , mi s-a facut dintr-o data si foame.

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking