Poienita cu ciuperci

Postat de Oana in Salate
6 Apr 2009 | 50954 vizualizari
Poienita cu ciuperci

Este o salata foarte potrivita pentru o masa festiva, seamana la gust cu salata beof, doar ca e mai “light”. Se potriveste de minune pentru masa de Paste si nu numai. E delicioasa si foarte usor de facut! Reteta este de la Natalia.

Ingrediente

  • 1 borcan de ciuperci intregi in saramura, cat mai micute
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 oua
  • 100g cascaval
  • un piept de pui
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 fire de ceapa verde
  • maioneza

Mod de preparare

Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit se dau pe razatoarea mare, in vase diferite. Pieptul de pui se fierbe si el si apoi se taie cubulete si se amesteca cu ouale fierte date pe razatoare. Se rade si cascavalul intr-un vas separat. Verdeata si ceapa se taie marunt si se amesteca intr-un alt vas. Se tapeteaza o oala mai inalta cu celofan umezit.

Este bine sa condimentati inainte cu sare si piper dupa gust fiecare componenta a salatei.

Asamblarea este simpla. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Se pune verdeata si ceapa tocata peste ciuperci. Apoi se pun cartofii, indesand cu mana. Se unge cu 2 linguri de maioneza. Se aseaza apoi morcovul, cascavalul si iar maioneza. Carnea si ouale se amesteca cu maioneza si se pun ca ultim strat.

Se acopera cu celofan si se lasa la frigider 1-2 ore. Inainte de servire se rastoarna pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Poienita cu ciuperci

Postat de Criss

Poienita cu ciuperci

Ciupercile se curata si se pun la marinat in apa cu sare, piper, putin otet, ulei de masline, usturoi si o foaie de dafin. Le-am tinut asa vreo doua ore dupa care le-am fiert aproximativ 10...

Citeste continuarea

Poienita cu ciuperci

Postat de Sidy

Poienita cu ciuperci

Morcovii, pieptul si cartofii se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert si s-au racit se dau pe razatoarea cu gauri mari, punandu-se in castronase separate, fiecare.Se rade si cascavalul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2009, 19:15
Suuuper! De Paste mergem la socrii, si cu Poienita, cred ca o sa adun puncte la impresia artistica :-)
la 06.04.2009, 20:05
Pfa, chiar ca-i faceti praf. Misto si torteliniul tau
la 06.04.2009, 22:39
Ralu, daaa, impresia artistica e de nota 10!!
la 07.04.2009, 14:51
Arata bine de tot!!!
la 07.04.2009, 20:53
am prestat-o de Anul nou! pe langa faptul ca e frumoasa e si delicioasa!

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking