Brioche Suisse

Postat de vio_dreams in Dulciuri
23 Feb 2013 | 11560 vizualizari
Brioche Suisse

Ingrediente

pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 6 oua
  • 25 gr drojdie
  • 5 linguri lapte
  • 250 gr unt
  • 1 lingurita sare
pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 50 gr amidon
  • 1 pastaie vanilie
  • 100 gr fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Adaugam laptele si omogenizam. Lasam la dospit.

Inglobam apoi ouale unul cate unul.

Alternam cu faina amestecata cu zaharul.

Dupa ce am incorporat  toata faina si ouale incepem sa adaugam untul la temperatura camerei. Adaugam cate doua trei cubulete, incorporam , apoi alte cubulete,iarasi incorporam, pana terminam tot untul. La final obtinem un aluat moale si lipicios pe care il lasam la dospit pana isi tripleaza volumul.

Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru bine infainata si framantam  pana obtinem un aluat pufos si nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie si il dam la frigider pentru o ora. Atentie, aluatul va continua sa creasca si in frigider.

Intre timp pregatim crema de vanilie. Punem la fiert laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, pe care o despicam in prealabil cu un cutit si  punem semintele in lapte.

Frecam galbenusurile cu amidonul.

Punem cratita pe foc si adaugam laptele fierbinte, lingura cu lingura peste galbenusuri , mestecand continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Dam deoparte si mestecam vertiginos sa nu ramana cocoloase. Acoperim cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si o lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la frigider il rasturnam pe masa de lucru infainata si framantam din nou. vom obtine un aluat foarte fin.

Impartim aluatul in doua si intindem o foaie.

Punem deasupra jumatate din crema de vanilie in strat subtire apoi presaram fulgii de ciocolata.Atentie, nu puneti un strat foarte gros de budinca fiindca va curge la copt.

Impaturim aluatul acoperind astfel incat sa se acopere umplutura.

Cu un cutit bine ascutit taiem  fasii de 5-6 cm .

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ele si le ungem cu galbenusul de ou batut cu smantana.

Le punem la copt la foc mediu circa 20 minute pana se rumenesc usor. fierbem apa cu zaharul pana dau in doua trei clocote. Ungem briosele fierbinti cu sirop din abundenta si le lasam la racit.

Aluatul  ramas il intindem la fel ca si pe primul doar ca nu il vom impaturi ci il vom rula. Taiem apoi rulada in felii de 5-6 cm. Intr-o tava rotunda asezam rulourile unul langa altul.

Dam la cuptor pana se rumeneste apoi ungem cu sirop.

Un desert extraordinar, un aluat pufos,pufos si fraged, se preteaza foarte bine si pentru cornuri cu diverse umpluturi! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioche Suisse" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pancakes cu branza, stafide si sirop de struguri si mar fara zahar

Postat de rocsi_1612

Pancakes cu branza, stafide si sirop de struguri si mar fara zahar

Punem branza intr-un bol, galbenusurile si le mixam bine. Adaugam siropul de struguri si mar, mixam, apoi punem laptele, vanilia si praful de copt. Faina o punem treptat in compozitia obtinuta....

Citeste continuarea

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

Postat de privatelaura

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi. Separat, intr-un vas, se mixeaza cele doua oua si un praf de sare, cu ajutorul unui tel para. Se adauga romul, ciocolata topita,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2013, 16:40
vio, ce-i aici?
arata grozav dar ce s-a intamplat cu modul de preparare?
la 23.02.2013, 16:46
arata bine....ne descurcam noi sa le facem daca avem ingredientele si cantitatile, oricum imi place vanilia fffff mult si reteta ta cred ca este buna
la 23.02.2013, 17:48
la 23.02.2013, 18:03
Arata suuuper!
la 23.02.2013, 19:21

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking