Ingrediente
- 250 g lapte
- 550 g faina
- 50 g ulei masline
- 10 g sare
- 1 lingurita zahar
- 25 g drojdie
- 1 ou
- 1 galbenus pt uns
- Pt umplutura
- -cascaval
- -kaizer
- gusa afumata
Mod de preparare
Laptele se incalzeste putin, Nu fierbinte !!!!
Adaugam faina intr-un bol si facem o gaura in mijloc unde adaugam sarea si zaharul.
In alt recipient cu laptele caldut punem drojdia pana se dizolva si apoi o aruncam in gaura din faina. Incepem sa framantam si apoi adaugam si celelalte ingrediente pt aluat si framantam circa 20 min. Trebuie sa ne iasa un aluat lucios si ff elastic.
Il lasam la loc calduta pana creste frumos.
Apoi il impartim in doua si intindem foi dreptunghiulare si umplem aceste foi cu cascaval ras, kaizerul taiat foarte fin, si gusa la fel.
Le rulam spre exterior si inchidem capetele si apoi facem si cealalta foaie la fel.
Impletim cele doua foite rulate in doua.
In tava unsa cu ulei adaugam painita si o mai lasam la crescut pt 30 min,
O ungem cu galbenusul batut spuma si apoi dam la cuptor preincalzit pana ce se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta - Trecia di pan brioche ripiena" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|