Ingrediente
- 300 -330 g de faina
- 1 lingurita de drojdie uscata
- 120 ml de smântână
- 1 ou si restul de lapte pentru a avea 120 g (1 ou + lapte = 120 g)- am pus 60 g de lapte caldut
- 1/2 lingurita de sare
- 40 g de zahar
- ciocolata cu lapte, miere pentru umplutura
- zahar pudra
Mod de preparare
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .
In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si smantana.
Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam cca 10-15 minute.
Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.
Se degazează aluatul si se-mparte in 12 bile rotunde.
Le puteti lasa simple sau umple cu o lingurita de miere sau cu o bucata de ciocolata.
Le depuneti intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara lasand un pic des spatiu intre ele (tapisati cu hartie de copt forma unsa).
Lasati sa creasca inca 40 de minute, vor creste si se vor apropia.
Incalziti cuptorul la 160° C si coaceti timp de 25 - 30 minute .
Trebuie sa fie un pic aurie (nu rumenita tare).
Lasati sa se raceasca un pic, demulati si pudrati deasupra zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa germana Buchty (Buchteln)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|