Briose

Postat de Alepaty in Prajituri
11 Ian 2016 | 3277 vizualizari
Briose

Am primit o tava din silicon pentru briose si am refacut aceste briose dar am observat ca mi-au iesit mai pufoase . Se datoreaza oare tavii din silicon? Ce mai conteaza,important e ca a 2 a zi nu mai erau.. :)

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 4 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit de sare
  • 25 g cacao

Mod de preparare

Pentru inceput ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana are consistenta unei creme si se dubleaza volumul. Treptat se incorporeaza si uleiul,laptele.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in crema.

Jumatate din compozitie se amesteca cu cacaoa.

Formele se ung cu ulei sau unt si se pun cate 2 linguri in fiecare forma de briose.

Se coc 20-25 de minute pana trec testul scobitorii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

Postat de Bucataras

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

Iata cum se prepara reteta de briose sarate cu sunca si cascaval: Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și pregătiți tăvile de briose, tapetându-le cu...

Citeste continuarea

Reteta de briose cu iaurt

Postat de gaby_d

Reteta de briose cu iaurt

Iata cum se prepara Reteta de briose cu iaurt Intr-un bol pune ouale intregi, sarea si zaharul. Mixeaza pana cand compozitia isi dubleaza volumul, devine cremoasa si pufoasa (aproximativ 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2016, 20:37
Mmmm...
la 11.01.2016, 20:41
Simple si bune! Mai ales la cafea/ceai. Nu cred ca se datoreaza tavii ca ti-au iesit mai pufoase...mie nu-mi iasa niciodata o prajitura la fel indiferent de cate ori o fac.
la 11.01.2016, 20:42
Fur si eu una!
la 11.01.2016, 20:45
Rocsi
la 11.01.2016, 20:45
Simona mersii , inseamna ca am fost mai norocoasa.

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking