Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
17 Iul 2016 | 5734 vizualizari
Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella

Întotdeauna, când suntem toți acasă, în week-end, încerc să pregătesc niște gustări mai altfel decât cele clasice, cu care suntem obișnuiți. De data aceasta am ales să fac aceste simple și gustoase brioșe aperitiv din cartofi cu mozzarella și chimen și au avut un mare succes, mai ales servite cu un delicios sos de usturoi cu iaurt.  

Ingrediente

  • Pentru brioșe:
  • 2 cartofi medii
  • 150 g mozzarella rasă
  • 2 ouă
  • 1/2 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • chimen
  • 1 linguriță zahăr brun
  • Pentru sos:
  • 1 căpățână usturoi
  • 1/2 linguriță sare de mare
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 400 g iaurt cremos
  • 1/2 legătură mărar

Mod de preparare

Fierbem cartofii in coajă, în apă clocotită cu o linguriță de sare și una de zahăr brun (tips învățat de la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani)

Puțin zahăr adăugat în apa în care fierbem cartofii în coajă, le conferă acestora o ușoară dulceață.

Îi fierbem pâna încep să se pătrundă, la testul cu furculița, dar nu de tot, cum i-am fierbe pentru o salată, ei se mai prepară și la cuptor și nu dorim să se transforme în piure.

Scurgem apa, trecem cartofii prin jet de apă rece și le îndepărtăm coaja.

Când sunt bine răciți, îi dăm pe răzătoarea mare, adăugăm mozzarella rasă, mărarul tocat, două ouă, sare, piper și chimen, după gust.

Amestecăm compoziția, umplem cu aceasta niște forme de brioșe, de care avem și le dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, până prind o ușoară crustă la suprafață, 20-30 minute, maxim.

Pentru sosul de usturoi, curățăm usturoiul și îl pisăm cu sare, apoi îl frecăm cu puțin ulei de măsline și adăugăm mărarul tocat fin, precum și iaurtul.

Dacă avem și o cremă de brânză prin frigider, punem și o lingură din aceasta, că va da un gust mai bun sosului.

Servim delicioasele brioșe aperitiv, cu sos de usturoi și iaurt,  fie calde, fie reci.

Sunt bune în ambele variante, doar sosul trebuie rece, de la frigider.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene

Postat de AlexTeacher

Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene

Intr-o craticioara, pune apa cu sare la fiert. Cand aceasta a inceput sa dea fiarba, adauga cele 4 oua cu mare grija si lasa-le fix 4 minute si jumatate. Vrei ca interiorul sa ramana moale....

Citeste continuarea

Briose cu branza topita si cabanos

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu branza topita si cabanos

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cabanosul se taie feliute si se prajeste. Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, branza topita taiata in patratele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2016, 11:23
Cu siguranta sunt foarte bune!
la 17.07.2016, 11:25
Au fost, Mirela!
la 17.07.2016, 11:40
Ce faine!! Imi place combinatia si merg bine cu chimen!
la 17.07.2016, 11:48
neste parmezan n-ai...
la 17.07.2016, 11:57
Cleme, chiar ma gandeam sa scriu ca pentru tine scot chimenul si pun parmezan )))

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking