Briose aperitiv cu paste fainoase

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
23 Iun 2015 | 9361 vizualizari
Briose aperitiv cu paste fainoase

Cred ca v-am mai spus ca imi plac tare mult aperitivele sub forma de briose. Sunt tare bune si de efect in orice combinatie!

Ingrediente

  • 200 gr paste – cochilii
  • 1 l apa
  • ½ lingurita sare
  • 200 gr sunculita taraneasca
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura pesmet
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 250 gr ciuperci conservate
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei dulce
  • Cimbru

Mod de preparare

Preparam intai pastele.

Punem apa la fiert si adaugam ½ lingurita sare.

Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 15 minute pana sunt bine preparate.

Scurgem pastele de apa in care au fiert si le trecem prin jet de apa rece.

Preparam si restul ingredientelor.

Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le punem la calit in uleiul incins.

Adaugam si sunculita taiata cuburi si presaram condimente si putina sare.

Cand legumele sut bine patrunse, le ridicam de pe foc si le adaugam in sita, peste paste.

Le lasam sa se scurga de ulei si sa se raceasca, amestecandu-le printre paste.

Amestecam cele trei oua cu smantana si pesmetul si adaugam peste ele, amestecul de ingrediente din sita.

Omogenizam bine amestecul rezultat si umplem cu el formele de briose, pe care le asezam intr-o tava.

Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, iar cu 5 minute inainte de expirarea timpului, presaram peste briose, cascavalul ras si cateva frunze de patrunjel.

Sunt tare de efect si foarte gustoase, le recomand cu drag!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu paste fainoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Terina din salata de boeuf

Postat de Sidy

Terina din salata de boeuf

Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit. Taiem cuburi morcovii si sunca  Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana , sare, piper, mustar si zeama...

Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

Postat de rocsi_1612

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cubulete. Ii puneti in apa la fiert, cu putina sare , pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata, ii puneti intr-o sita si ii lasati sa se scurga bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2015, 12:55
Sunt delicioase si arata extraordinar de bine!
la 23.06.2015, 12:56
Ce frumoase sunt! reteta merge la favorite!
la 23.06.2015, 13:13
ce frumoase ti-au iesit si foarte bune!
la 23.06.2015, 13:31
Hi hi hi, ce frumusele si ce ingenioase!
la 23.06.2015, 13:47
Ce frumusele!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking