Brioșe cu arahide și nuci

Postat de CulinaryRainbow in Prajituri
22 Ian 2014 | 3835 vizualizari
Brioșe cu arahide și nuci

Ador brioșele! Sunt aerate și fine. Deși toată lumea a auzit de ele ca fiind AMERICAN MUFFINS, sunt defapt originare din Regatul Unit al Marii Britanii. Istoria brioșelor este veche. La fel ca orice lucru care se respectă și care vrea să aibă un viitor glorios, brioșa a început de jos. A fost mâncarea servitorilor de la curtea Reginei Victoria. Renumele i se datorează unui brutar care a vrut să facă pentru servitori o mâncare simplă, care se poate mânca pe fugă. Așa că a pus pe un grătar o compoziție din pâine uscată, cocă de biscuiți și cartofi fierți. Surprinse de pofta cu care cei care le slujeau mâncau brioșele, domnițele cu mânuși din dantelă și umbreluțe delicate, împinse de curiozitate, au vrut să guste. Și-au invitat prietenele la ceaiul de la five o'clock și le-au pus alături nu prăjiturele și biscuiți, ci brioșe. Surpriză! Gusturile rafinate ale domnițelor obișnuite cu saloane elegante, unde se serveau preparate sofisticate, cu ingrediente dintre cele mai alese, au fost ”gâdilate” de gustul acestora. Cea mai bună perioadă pentru acest mic desert a fost înainte de cel de-al doilea război mondial, când vânzarea brioșelor în stradă era o adevărată oportunitate pentru băieții care voiau să mai strângă câțiva bani de buzunar. Aceștia țineau preparatele în cutii din lemn legate cu o sfoară care le era trecută pe după gât. Industriașii vremii au deschis fabrici în toate colțurile Regatului Unit, străzile răsunau de îndemnul gălăgios de a le cumpăra, fapt pentru care vânzătorii ambulanți nu mai făceau față comenzilor. De atunci, brioșa a devenit cea mai la modă ”pâine” din insulă. Astfel, ajungând un desert la fel de popular ca ”băiatul cu ziarul”. În timp, brioșa a căpătat tot soiul de arome. I-au fost adăugate fructe și semințe: mere, cireșe, căpșuni, alune, fistic, etc. A devenit mai pufoasă, iar în noua sa forma adaptată, este la fel de căutată și apreciată pentru că vine să completeze perfect gustul cafelei sau al ceaiului.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 125 g unt moale
  • 125 g zahăr
  • 125 g făină
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • jumătate linguriță bicarbonat
  • 2 plicuri vanilie
  • 2 linguri de lapte
  • nuci și arahide după preferințe
  • vișine și ciocolată albă pentru decor

Mod de preparare

   Se mixează toate ingredientele odată și se pun în forme. Se pun semințele, apoi se coc în cuptorul preîncălzit până prind culoare, la 180 de grade. Eu le-am copt împreună cu pâinea, să mai câștig timp. :))

   Brioșele nu trebuie să fie maronii, ci doar rumene. Se încearcă, eventual, cu o scobitoare. După ce s-au copt și s-au răcit, le-am ornat cu ciocolată albă și vișine din vișinata lui Dăniloiu. :))

   Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu arahide și nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose crosetate

Postat de Sylvia

Briose crosetate

Framantam din ingredientele pentru aluat de cozonac si il lasam sa dospeasca o ora.  Eu l-am facut cu mana ca mi s-a parut cantitate mica cred ca se poate face foarte bine si cu masina de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2014, 22:13
Superr
la 22.01.2014, 22:13
si mie imi plac mult briosele...o sa fac in week-end pentru ca am ceva musafiri o preiau si pe asta
la 22.01.2014, 22:13
Ce frumoase sunt !
la 22.01.2014, 22:16
ce prezentare faina
la 22.01.2014, 22:17

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking