Ingrediente
- 250 gr faina
- 3 oua
- 100 gr unt( 85%)
- 100 gr smantana( groasa)
- 150 gr zahar brun
- 3 linguri cacao
- coaja de portocala
- vanilie
- 1 lingurita praf de copt stins cu 1/2 lingurita zeama de portocala
- o mana de nuci curatate
- zahar pudra pentru decor( optional)
Mod de preparare
Formele de silicon se ung cu unt.
Untul se topeste intr-un vas si cand este gata se adauga peste el smantana, se amesteca bine si se pune si coaja de portocala si vanilia. Se lasa deoparte.
Ouale se mixeaza cu praful de sare si cu zaharul pana ce acesta se topeste si compozitia devine cremoasa( eu am facut asta cu un tel).
Se adauga cacaoa, apoi compozitia de unt si smantana iar la sfarsit faina si praful de copt stins cu zeama de portocala. Amestecam foarte bine sa se omogenizeze aluatul.
Se pune cu lingura compozitia in forme si se aseaza nucile deasupra. Se coc briosele pentru fix 20 de minute la 180 de grade.
Cand se racesc, se decoreaza( dupa dorinta) cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|