Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba

Postat de privatelaura in Prajituri
2 Sep 2013 | 3704 vizualizari
Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 80 gr zahar pudra
  • 200 gr faina
  • 1 lamaie
  • 3-4 lg spartura de ciocolata alba
  • 200 gr ricotta
  • 2 lg zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 1 lg praf copt

Mod de preparare

Intr-un castron, mixam untul moale cu zaharul. Radem coaja de lamaie si o presaram peste unt. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Stoarcem lamaia si jumatate din zeama o punem peste compozitie si o incorporam bine. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam bine, bine. Adaugam 3/4 din spartura de ciocolata si o amestecam si pe ea in compozitie.

Branza ricotta o scoatem intr-un castronel, adaugam 2 lg zahar pudra si restul de zeama de lamaie. Adaugam si cacaoa si amestecam bine.

Pregatim o forma de copt briose, turnam compozitia de aluat in mod egal in fiecare forma si adaugam cate una-doua lingurite din compozitia de branza. Mie imi place sa umplu pana sus formele de copt, astfel voi avea niste briose inalte si pufoase.

Cu ajutorul unui betisor, amestecam usor cat sa se intrepatrundra cele doua compozitii, mai presaram cativa fulgi de ciocolata. Dam la cuptor si lasam sa se coaca cam 30 min, la foc mediu (poate si mai bine, cat sa se rumeneasca frumos) Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si servim la o cafea sau un ceai aromat!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700

Albușurile aflate la temperatura camerei le mixezi cu sarea, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când obții o bezea fermă. Adaugi nuca de cocos, făina, esența de...

Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de RODIMUR

Desert pariziene cu branza dulce

Se pune făina într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, sarea, zahărul și cele două ouă. Lămâia se răzuie pe răzătoarea mică, pe toată suprafața...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2013, 15:55
Sa-mi dai si mie
la 02.09.2013, 15:57
si mie....multeeee!
la 02.09.2013, 15:57
Nu ma inebunesc dupa ele sa le mananc,dar imi place sa le prepar...eu oricum sunt paranoia,prefer sa le fac decat sa le mananc...
la 02.09.2013, 16:00
Ce pofta mi-ai facut!!
la 02.09.2013, 16:01
Ce bine arata

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking