Ingrediente
- Avem nevoie de:
- - 3 oua
- - 150 gr zahar
- - 170 gr faina
- - 100 ml ulei
- - 2 linguri lapte
- - 1 plic zahar vanilat
- - 1 lingurita praf de copt
- - strugurei (coacaze rosii)
- Pentru glazura:
- 80 gr ciocolata,
- 50 gr unt
- Pt scris:
- 50 gr ciocolata alba
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenus. Batem spuma albusurile folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Asezam cosuletele de hartie in tava speciala de briose si le umplem de jumatate.
Punem in fiecare cosulet aprox. 10 strugurei.
Apoi umplem cosuletele si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca apoi scoatem muffinsii pe un platou.
Pregatim glazura de ciocolata: topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si lasam cateva minute sa se raceasca. Ungem apoi fiecare briosa cu glazura de ciocolata.
Ciocolata alba o topim in cuptorul cu microunde. Nu lasam mai mult de 15 sec in cuptor, repetam procedura pana se topeste.
Punem ciocolata intr-o punguta pe care o gaurim intr-un capat si scriem peste glazura de ciocolata.
Pt ornat am folosit ciocolata alba topita in care am pus o picatura de colorant albastru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu strugurei si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|