Ingrediente
- 3 oua
- 300 g faina
- 100 g margarina pt copt
- 200 ml lapte
- esenta vanilie
- 1 plic praf de copt
- 50 g zahar vanilat
- 150 g zahar tos
- 50 g ciocolata cu alune
- Glazura:
- 50 g ciocolata alba
- 1 lingurita margarina
- 1 lingurita cacao
- 3 linguri lapte
- 1 plic de bombonele de ciocolata pt ornament
Mod de preparare
Se topeste margarina pe foc mic si se da la racit. Intr-un vas se freaca energic galbenusurile cu zaharul pana devin o crema vascoasa, apoi adaugam margarina topita si racita, laptele si esenta de vanilie amestecam bine apoi treptat faina si praful de copt pana ce compozitia devine vascoasa, nu prea groasa.
Intr-un alt vas batem spuma albusurile cu zaharul vanilat si le adaugam usor peste restul compozitiei si radem ciocolata cu alune apoi turnam cu ajutorul unei linguri in forme si dam la cuptorul incalzit in prealabil (180C) pt 25-30 minute in functie de cuptor.
Pana se fac se topeste la baie marie ciocolata alba impreuna cu margarina apoi adaugam laptele si cacaoa pana se omogenizeaza bine compozitia, se da la rece.
Cand briosele sunt gata se adauga cu o lingurita glazura pe fiecare, apoi bombonele ornament .Se poate rade ciocolata dupa preferinta
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|