Ingrediente
- ingrediente briose :
- 200 gr faina
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 praf de sare
- 200 ml lapte
- 110 gr unt moale
- 1 lingurita zahar vanilat alb pudra
- 50 gr ciocolata amaruie
- Pentru frosting :
- 100 gr ciocolata alba
- 200 ml frisca lichida
- 125 gr mascarpone
- 300 gr zmeura
- 200 gr zahar
- 2 foi de gelatina
- decor :
- zmeurici si inimioare de ciocolata
Mod de preparare
Amestecam untul si zaharul. Adaugam oul si amestecam bine pana obtinem un aluat cremos. Adaugam zaharul vanilat. Apoi alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt. Adaugam carliontii de ciocolata si umplem 3/4 formele de briose (unse cu unt) cu amestecul obtinut si se dau la cuptor la foc mediu circa 25 minute.
Pentru frosting: Mai intai topim la bain-marie ciocolata cu 100 ml frisca lichida. Lasam la rece 2-3 ore, dupa care batem cu mixerul pana obtinem crema de ciocolata. Zmeura impreuna cu zaharul se pun pe foc si se lasa 15 minute sa fiarba. Se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se bate cu mixerul crema de mascarpone impreuna cu siropul de zmeura, se adauga apoi crema de ciocolata, cele 100 ml de frisca ramasa-mixata si gelatina hidratata.
Decoram cu zmeurici si inimioare de ciocolata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Vanilla Cupcakes with Rasberry frosting" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|