Ingrediente
- 2 banane coapte
- 4 oua
- un praf de sare
- 150 g zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte batut
- 350 g faina
- 3 linguri cacao
- 1 praf de copt
- esenta rom
- zahar pudra
Mod de preparare
Ouale intregi le punem intr-un castron si le batem bine cu mixerul.Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se albesc si se topeste zaharul.Adaugam uleiul si laptele.continuam sa mixam.
Faina cernuta,praful de copt si cacaua le amestecam si le adaugam la oua.Amestecam cu o paleta de jos in sus pana se incorporeaza bine faina.
Bananele le taiem felii mai groase.
Luam formele de briose.Punem o lingura de aluat dupa care punem in mijloc o felie de banana si deasupra mai punem o lingurita de aluat cat sa acoperim banana.
Continuam pana terminam aluatul.
Incalzim cuptorul la 180 ° si bagam briosele.Timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia,eu le-am tinut cam 30 minute.Se face proba scobitoarei.
Cand sunt gata se scot,se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|